ΓΑΛΛΙΑ

Λανς - Λιλ 0-3: Ο εκπληκτικός Γιλμάζ οδηγεί τους λιλουά στον τίτλο

Lille's Burak Yilmaz, center, reacts with teammates after scoring during their French League One soccer match between Lille and Nice in Villeneuve d'Ascq, northern France, Saturday May. 1, 2021. (AP Photo/Michel Spingler)
Lille's Burak Yilmaz, center, reacts with teammates after scoring during their French League One soccer match between Lille and Nice in Villeneuve d'Ascq, northern France, Saturday May. 1, 2021. (AP Photo/Michel Spingler) @ 2021 MICHEL SPINGLER/ASSOCIATED PRESS

Με ηγέτη και (δις) σκόρερ τον Μπουράκ Γιλμάζ, η Λιλ θριάμβευσε με 3-0 εκτός έδρας της Λανς στο μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού Βορρά και είναι ακόμα πιο κοντά στο πολυπόθητο πρωτάθλημα με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε (VIDEOS).

Αυτή η Λιλ δεν σταματάει πουθενά, παρά μόνο όταν κόψει πρώτη το νήμα και αναδειχτεί πρωταθλήτρια στη φετινή Ligue 1. Το βράδυ της Παρασκευής (7/5) έκανε μάλιστα το πλέον αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί ξανά στο θρόνο μετά το 2011 καθώς στο ντέρμπι μίσους με την Λανς έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 3-0 εκτός έδρας και άφησε τέσσερις πόντους πίσω την Παρί Σεν Ζερμέν (με ματς λιγότερο οι Παριζιάνοι) δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Η ομάδα του Γκαλτιέ δεν ήταν θεαματική αλλά άκρως αποτελεσματική και όλες οι φάσεις κλειδιά κύλησαν με το μέρος της. Στο 4' κατάφερε να προηγηθεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιλμάζ (το κέρδισε ο Μπαμπά) στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ενώ στη συνέχεια δέχτηκε αρκετή πίεση και είδε την Λανς να χάνει ευκαιρίες όμως στο 35' έμεινε με παίκτη παραπάνω μετά τη δεύτερη κίτρινη του Μισελέν για φάουλ με τον αγκώνα σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσελίκ.

Πέντε λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα σκοράροντας ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν όχι μόνο στην Ligue 1 αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ο Γιλμάζ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και με ασύλληπτη αριστερή βολίδα ξετίναξε τα δίχτυα της εστίας του Λεκά, για να κάνει το 2-0 με το 15ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και 6ο από τα 14 τελευταία της ομάδας του.

Το γκολ αυτό από τον 35χρονο Τούρκο διεθνή φορ ουσιαστικά έδωσε τέλος και στο ματς, με τα πόδια των γηπεδούχων να κόβονται και το 3-0 να έρχεται στο 60' με άπιαστο σουτ του Ντέιβιντ μέσα από την περιοχή. Το τελευταίο ημίωρο η Λιλ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς (η Λανς δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της με παίκτη λιγότερο) και το φινάλε την βρήκε να επεκτείνει σε 13 ματς το αήττητο εκτός έδρας σερί της στην Ligue 1 (11 νίκες - 2 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα) και να αγκαλιάζει την κούπα της πρωταθλήτριας.

ΛΑΝΣ: Λεκά, Κλος (68' Μπουρά), Γκραντί, Φορτές, Μπαντέ, Μισελέν, Καϊζάκ, Ντουκουρέ (85' Κόστα), Φοφανά (85' Μαουρίσιο), Κακουτά (72' Σοκοτά), Γκαναγκό (72' Καλιμουεντό-Μουινγκά)

ΛΙΛ: Μενιάν, Τσελίκ (75' Πιεντ), Φόντε, Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Αραούζο (67' Ικονέ), Τσέκα (86' Μπράνταριτς), Σουμαρέ, Μπαμπά, Ντέιβιντ (67' Γουεά), Γιλμάζ (75' Γιαζίτσι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Μαΐου

Λανς - Λιλ 0-3 (4' πεν. 40' Γιλμάζ, 60' Ντέιβιντ)

Σάββατο 8 Μαΐου

Ναντ - Μπορντό (14:00)

Λιόν - Λοριάν (18:00)

Κυριακή 9 Μαΐου

Σεντ Ετιέν - Μαρσέιγ (14:00)

Ανζέ - Ντιζόν (16:00)

Μετς - Νιμ

Νις - Μπρεστ

Στρασμπούρ - Μονπελιέ

Ρεμς - Μονακό (18:05)

Ρεν - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε τη βαθμολογία της Ligue 1 και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: @ 2021 Michel Spingler/Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ