ΕΒΕΡΤΟΝ

Λάμπαρντ για τη σωτηρία της Έβερτον: "Παραλίγο να κλάψω, ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής μου"

Ο Φρανκ Λάμπαρντ πανηγυρίζει νίκη της Έβερτον κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στην Premier League | 19 Μαΐου 2022
Ο Φρανκ Λάμπαρντ πανηγυρίζει νίκη της Έβερτον κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στην Premier League | 19 Μαΐου 2022 @2022 /JON SUPER/AP IMAGES

Η Έβερτον εξασφάλισε την παραμονή της στην Premier League με απίστευτη ανατροπή και έφερε έκρηξη συναισθημάτων στον Φρανκ Λάμπαρντ, με τον προπονητή των ζαχαρωτών να ευχαριστεί τους οπαδούς και να κάνει λόγο για μία ιστορική βραδιά.

Βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού όταν είδε την -αδιάφορη βαθμολογικά- Κρίσταλ Πάλας να προηγείται 2-0 στο "Γκούντισον Παρκ" στο 36ο λεπτό, με την Έβερτον να μην τα παρατάει όμως και να φτάνει σε μία εκπληκτική ανατροπή στο 85', για να κρατήσει το 3-2 μέχρι το φινάλε και να πανηγυρίσει την παραμονή της στην Premier League.

Η νέα σεζόν θα βρει έτσι τα ζαχαρωτά να αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία για 69η διαδοχική σεζόν (μόνο η Άρσεναλ έχει καλύτερο ρεκόρ με 97 σερί παρουσίες), με τον Φρανκ Λάμπαρντ να αδυνατεί να κρύψει τη συγκίνησή του στο φινάλε του αγώνα και να χαρακτηρίζει το ματς ως μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής του.

"Ξέρω οτι μιλάμε για παραμονή στην Premier League και όχι Champions League αλλά γνωρίζω τι σημαίνει για τον σύλλογο. Όλοι εκτός ομάδας θα έλεγαν στο ημίχρονο πως είμαστε νεκροί και θαμμένοι αλλά ο χαρακτήρας αυτού του συλλόγου μας τράβηξε στην επιφάνεια", τόνισε αρχικά ο "Λαμπς" μιλώντας στο Sky Sports, για να συνεχίσει:

"Είμαι συγκλονισμένος από το πνεύμα που δείξαμε. Ήταν μία τεράστια βραδιά για την Έβερτον και μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Μερικές φορές θα πρέπει να προσποιείσαι ως προπονητής και να μη δείχνεις τα συναισθήματά σου όμως στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας τα πράγματα ήταν διαφορετικά αφού χρειάζεται να ενεργοποιήσεις τον κόσμο.

Δημιουργήσαμε μία ξεχωριστή βραδιά στην ιστορία της Έβερτον. Χρειαζόμασταν τους οπαδούς μας, ήταν εκείνοι που τράβηξαν τους παίκτες και το κάνουν αυτό εδώ και πολύ καιρό. Υπέφεραν φέτος επειδή θέλουν επιτυχίες".

Όσον αφορά στη μαζική εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του "Γκούντισον Παρκ" μετά το 3-2 επί της Πάλας, ο Λάμπαρντ είπε: "Περίμενα την εισβολή των οπαδών και το ξέσπασμα. Αυτές οι στιγμές στο φινάλε ήταν ανεκτίμητες.

Ήρθα εδώ πριν από 3,5 μήνες και έχω λάβει τεράστια υποστήριξη. Αυτό δεν έχει τραβήξει την προσοχή των μίντια, αφού κοίταζαν πως μπορούμε να υποβιβαστούμε και όχι πως έχουμε καρδιά και ψυχή. Δείξαμε πως έχουμε καρδιά και ψυχή και για αυτό μένουμε στην Premier League".

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ