STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Ο Καρλίτος ξόρκισε την κακή παράδοση

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Καρλίτος κόντρα στη Λαμία
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Καρλίτος EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός με τον Καρλίτος να σκοράρει δύο φορές κέρδισε για πρώτη φορά στη Λαμία, πήρε ένα τρίποντο ψυχολογίας, ενώ κατά διαστήματα στο δεύτερο 45λεπτο έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο.

Με τον Καρλίτος να σκοράρει δύο φορές, και να φτάνει τα τέσσερα γκολ ήδη, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη φετινή του νίκη επικρατώντας 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας για πρώτη φορά και ξόρκισε την κακή παράδοση στην πόλη της Φθιώτιδας.

Οι πράσινοι βρήκαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τον Ισπανό φορ που αυτή τη φορά δεν έπαιξε στην κορυφή αλλά πίσω από τον Μακέντα ενώ στο δεύτερο 45λεπτο είχαν και διαστήματα καλού ποδοσφαίρου. Καθοριστική στιγμή του αγώνα ήταν η απόκρουση του πέναλτι του Ρόμανιτς από τον Διούδη στο 20' με τον γκολκίπερ του τριφυλλιού να κρατά το 1-0 και να δίνει επιπλέον ψυχολογία στους πράσινους.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος βρήκε γκολ πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Παρά το γεγονός πως δεν ξεκίνησε καλά το ματς κατάφερε να σκοράρει στο 8' με κεφαλιά του Καρλίτος στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη. Ο Ισπανός μάλιστα που βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο ματς πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του το προβάδισμα του Παναθηναϊκού.

Η Λαμία στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά καλή, πίεζε, είχε ευκαιρίες και μάλιστα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κουρμπέλη μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόμανιτς. Ο ίδιος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών αλλά ο Διούδης κατάφερε να τον νικήσει.

Εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, απείλησε, είχε φάσεις για γκολ στο 32' με τους Καρλίτος και Ζαγαρίτη να βλέπουν τα σουτ τους να κοντράρουν στους αμυντικούς της Λαμίας. Στο 38' ο Πούγγουρας από κοντά μετά από πάσα του Μακέντα είδε τον Σκόνδρα να διώχνει την τελευταία στιγμή. Το τριφύλλι απείλησε και πάλι πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Χατζηγιοβάνης έδωσε στον Καρλίτος αυτός γύρισε παράλληλα με τον Μακέντα να μην προλαβαίνει με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 60'

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος δείχνοντας να μην πατάει καλά στο γήπεδο και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει το 1-0 που θα του έδινε την πρώτη του νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 15' του δευτέρου μέρους το τριφύλλι δεν απείλησε σχεδόν καθόλου.

Από το 60' και μετά όμως που οι πράσινοι έφτασαν σε δεύτερο τέρμα άλλαξαν τα πάντα. Το τριφύλλι αναπτύχθηκε όμορφα με τον Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά να κάνει το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε αλλά ο Καρλίτος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Από εκείνο το σημείο και μετά και με εξαίρεση την τελική του Αραμπούλι στο 69' ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε. Στο 71' το τριφύλλι απείλησε και πάλι με γυριστό σουτ του Καρλίτος. Εν συνεχεία και πάλι στο 75' ο Καρλίτος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαγαρίτη έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ακόμη τελικές, όλες για γκολ. Αρχικά στο 90' το σουτ του Μαουρίσιο έφυγε έξω, εν συνεχεία στο 90+3' ο Μολό έκανε ωραία ενέργεια, γύρισε προς τον Καμπετσή που σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και ο Βιγιαφάνιες που είχε περάσει στο παιχνίδι πήρε τη μπάλα, έκανε το πλασέ και ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά αλλά είδε και πάλι τον γκολκίπερ της Λαμίας να διώχνει την τελευταία στιγμή εκ νέου σε κόρνερ. Το ματς ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τον Βιγιαφάνιες που σούταρε άστοχα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ