STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Παναιτωλικός 2-2: Ο Βαρόνε χάρισε το βαθμό στους Αγρινιώτες στο φινάλε

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λαμίας με τον Παναιτωλικό για την Super League Interwetten | 26 Σεπτεμβρίου 2021
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λαμίας με τον Παναιτωλικό για την Super League Interwetten | 26 Σεπτεμβρίου 2021 INTIME SPORTS

Η Λαμία αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten, με τους παίκτες του Γρηγορίου να παίρνουν δις κεφάλι στο σκορ αλλά εκείνους του Αναστασίου να φεύγουν με τον βαθμό με γκολ του Βαρόνε στο 91'.

Συναρπαστική ήταν η αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο ΔΑΚ Λαμίας το βράδυ της Κυριακής (26/9) για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Λαμία να προηγείται δύο φορές και να πλησιάζει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές αλλά τον Παναιτωλικό να μην καταθέτει τα όπλα και να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας, για να φτάσει στους 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα έναντι 1 της αντιπάλου του.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε για σκόρερ τους Μουζουλουξή (10') και Νούνιες (66') και εκείνη του Αναστασίου τους Ντουάρτε (30') και Βαρόνε (91'), με το τελικό 2-2 να κρίνεται ως το δικαιότερο αποτέλεσμα βάσει των συνολικών ευκαιριών των δύο ομάδων και του διαστήματος που κυριάρχησε η κάθε μία στο χορτάρι.

Το ματς

Η Λαμία μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, με τους παίκτες της να είναι αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί των 3 ηττών στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου πέτυχαν απόλυτα το σκοπό τους, που ήταν να βρεθούν στη θέση του οδηγού.

Στο 9ο λεπτό ο Μανούσος άγγιξε το γκολ όταν από την κοντινή προβολή του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, για να έρθει το γκολ για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στην εξέλιξη της φάσης. Εκτέλεση κόρνερ του Τιρόνε από τα αριστερά, ο Μαζουλουξής πήδηξε ψηλότερα από όλους στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που στη συνέχεια και μέχρι το 25' κυριάρχησαν όσον αφορά στην κατοχή μπάλας και στην επιβολή ρυθμού, με τους Αγρινιώτες ωστόσο να αποδεικνύονται κυνικοί και αποτελεσματικοί, αφού στην πρώτη τους καλή φάση βρήκαν στόχο.

Το έκαναν μάλιστα με ένα γκολ χάρμα ειδέσθαι, με τον Ντουάρτε να εξαπολύει ένα ασύλληπτο σουτ με το δεξί αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Σαράνοφ για το 1-1.

Μετά την επίτευξη του γκολ ο Παναιτωλικός άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ξανά και το 1-1 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτα στα πρώτα πέντε λεπτά, για να ακολουθήσει μία δεκάλεπτη καθίζηση, για να έρθει τελικά η "έκρηξη" της Λαμίας στο 66' μέσα από φάση διαρκείας. Σέντρα από Μανούσο, κεφαλιά από Μαρτίνεθ, πρώτο σουτ του Νούνιες που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, νέο σουτ από Μανούσο και δεύτερο σουτ από Νούνιες για το 2-1.

Το γκολ αυτό έκανε τους γηπεδούχους να αφήσουν χώρο στους αντιπάλους και να προτιμήσουν να παίξουν πίσω από τη μπάλα για να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους, με τον Παναιτωλικό από την πλευρά του να αρχίζει σιγά σιγά να χτίζει πίεση και να προσπαθεί κυρίως από τα αριστερή του πτέρυγα να απειλήσει.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι Ντουάρτε και Χουχούμης δεν βρήκαν στόχο στις ευκαιρίες τους μέχρι το 90', όμως η λύτρωση για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 91' με στημένη φάση: ο Μπαρμπόζα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Βαρόνε βρήκε τη μπάλα στην κίνηση για να νικήσει τον Σαράνοφ, για να γράψει το 2-2 και να βάλει την τελευταία πινελιά σε μία αναμέτρηση που προσέφερε ουκ ολίγες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Παρακολουθήστε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ