STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Ολυμπιακός 1-2: Αγχωτικό διπλό για τους ερυθρόλευκους με Σισέ και Μπουχαλάκη

Ο Σισέ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Λαμία
Ο Σισέ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Λαμία INTIME

Χάρη στο αβαντάζ που απέκτησε κατά το πρώτο ημίχρονο ο αποτελεσματικός Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να αποφύγει μια νέα απώλεια βαθμών και να επικρατήσει 2-1 της Λαμίας, η οποία απείλησε περισσότερο στη διάρκεια της αναμέτρησης για τη 2η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο Ολυμπιακός της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και του 0-0 με τον Ατρόμητο στο Φάληρο διέφερε σε μια θεμελιώδη συνθήκη από τον Ολυμπιακό του αγχωτικού 2-1 επί της Λαμίας, την Κυριακή το βράδυ, στη Φθιώτιδα: την αποτελεσματικότητα. Κι ας έλειψε από την κορυφή της επίθεσης ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος προτιμήθηκε να μην ρισκάρει και να μείνει εκτός αποστολής εξαιτίας ενοχλήσεων που εμφάνισε, με αποτέλεσμα να παίξει αντ' αυτού ο Τικίνιο - χωρίς σε καμιά περίπτωση να "γεμίσει" την αντίπαλη περιοχή.

Τα δύο γκολ που έκαναν τη διαφορά

Οι "ερυθρόλευκοι" των πολλών και ποιοτικών τελικών απέναντι στους Περιστεριώτες είχαν μόλις τρεις κατά το πρώτο μισό της αναμέτρησης με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, αλλά την ίδια ώρα είχαν βρει δύο, πολύτιμα για την εξέλιξη του αγώνα, γκολ στο "Αθανάσιος Διάκος". Για το πρώτο εξ αυτών αρκούσε το εντυπωσιακό άλμα του Παπ Αμπού Σισέ στο 12'. Ο Σενεγαλέζος στόπερ δεν έκανε κάτι περισσότερο απ' ό,τι συνήθως όταν προωθείται στην αντίπαλη περιοχή για κάποια εκτέλεση του Ματιέ Βαλμπουενά.

Η δεύτερη, στο 31', δεν είχε μέσα της ανάλογη ικανότητα, πέραν φυσικά της ατομικής ενέργειας του Αγκιμπού Καμαρά, μια και στο σουτ του Μπουχαλάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η κόντρα στο σώμα του Μαζουλουξή έπαιξε τον κομβικό ρόλο προκειμένου η εστία του Σαράνοβ να παραβιαστεί ξανά.

Η τρίτη ολοκληρωμένη και όχι ημιτελής προσπάθεια ήταν μια, όχι επικίνδυνη, ενέργεια του Παπασταθόπουλου. Τίποτ' άλλο παραπάνω πάντως δεν είχε ανάγκη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για να κατακτήσει την πρώτη νίκη της στη νέα σεζόν της Super League Interwetten και να καλύψει τη "χασούρα" των δύο βαθμών της προηγούμενης εβδομάδας, εκμεταλλευόμενη τις βαθμολογικές απώλειες που είχαν διαδοχικά ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα και η ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Δίχως αυτό το... 66% στο πρώτο μισό ο Ολυμπιακός θα είχε, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, "σφηνώσει" σ' αυτό το ιστορικό στενό των Θερμοπύλων και θα μετρούσε μια νέα βαθμολογική απώλεια.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η γενναία Λαμία άγγιξε την ισοφάριση με τον 40χρονο Βύντρα

Η Λαμία, που ούτως ή άλλως είχε διπλάσιες τελικές στα πρώτα 45 λεπτά (6 έναντι 3) και μαζί την πιο "καθαρή" ευκαιρία του αγώνα ως τότε, την κεφαλιά του Τιρόνε από δύσκολη γωνία στο 10' που έβγαλε ο Βατσλίκ, ήταν άκρως τολμηρή και καθόλα πιεστική, απλώνοντας στο χορτάρι μια απρόσμενη γενναιότητα, η οποία δεν άφηνε τους ερυθρόλευκους να νιώσουν βολικά ούτε στο διάστημα που είχαν ως παρακαταθήκη το 2-0. Το σφιχτό 4-4-2 του Γρηγορίου τούς προβλημάτιζε, πόσο μάλλον όταν ο Καραμάνος, που στο 57' είχε κεφαλιά στο δεξί δοκάρι, δεν λάθεψε δεύτερη φορά απέναντι στον Βατσλίκ μειώνοντας σε 1-2 με ψύχραιμο πλασέ στο 72'.

Αν μάλιστα ο γηραιότερος παίκτης της κατηγορίας, ο Λουκάς Βύντρα που είχε ήδη απειλήσει με σουτ, είχε καταφέρει να αγγίξει την μπάλα και να τη στείλει εξ επαφής στα δίχτυα του Βατσλίκ, το happy end της ιστορίας για τους Πειραιώτες θα ήταν άκρως αμφισβητήσιμο. Ιδίως από τη στιγμή που ο Τικίνιο ήταν άφαντος για 90 λεπτά και ο Μαρτίνς, αντικαθιστώντας αρκετά νωρίς (62') τον Βαλμπουενά με τον Κούντε (που έβγαλε ατολμία), στερούσε από την ομάδα του τη μοναδική πηγή δημιουργίας, ενόσω μάλιστα ο Ονιεκούρου πάλευε να ολοκληρώσει μια ενέργεια από τα φτερά.

Η χρησιμοποίηση του Ρόνι Λόπες στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να χαρίσει κάτι σημαντικό στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, γιατί σ' εκείνο το χρονικό κομμάτι η προσπάθεια αφορούσε την προστασία των τριών βαθμών. Αντιθέτως αξία είχε η παρουσία του μικρού Σουρλή στα χαφ για να γεμίσει με ενέργεια ένας χώρος που ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να ελέγξει στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Όπως και συνέβη στο φινάλε.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ