ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Λαμ μποϊκοτάρει το Μουντιάλ: "Δεν θα ταξιδέψω στο Κατάρ"

Ο Φίλιπ Λαμ
Ο Φίλιπ Λαμ @ 2018 THANASSIS STAVRAKIS / AP IMAGES

Ο Φίλιπ Λαμ σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε ότι δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Ο Φίλιπ Λαμ έχει γράψει τη δική του ιστορία στα τουρνουά του Μουντιάλ, καθώς σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο ως αρχηγός της εθνικής Γερμανίας το 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ωστόσο ο άλλοτε ακραίος αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου θα μποϊκοτάρει το τουρνουά του Κατάρ και δεν θα ταξιδέψει για να παρακολουθήσει από κοντά το τουρνουά, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, όπως δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Kicker.

Παράλληλα τόνισε ότι ο δείκτης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας χώρας πρέπει να είναι ένα βασικό κριτήριο για τη FIFA, πριν της απονείμει τη διοργάνωση του τουρνουά. Ο Λαμ είναι και ο διευθυντής του τουρνουά του Euro 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

O Λαμ ανέφερε στο Kicker για το Μουντιάλ του Κατάρ τα εξής: "Δεν είμαι μέλος της αποστολής και δεν με ενδιαφέρει να πετάξω εκεί ως φίλαθλος. Προτιμώ να παρακολουθήσω το τουρνουά από το σπίτι. Αν είχα μια δουλειά ή μια ατζέντα στο Κατάρ με την ιδιότητά μου ως διευθυντής των τουρνουά του EURO, φυσικά θα έμοιαζε διαφορετικά".

Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαδραματίσουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην "απονομή" ενός τουρνουά. Εάν ανατεθεί σε μια χώρα που έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις από αυτή την άποψη, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τη λήψη της απόφασης.

Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί στο μέλλον. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βιωσιμότητα, το μέγεθος της χώρας - τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να έπαιξε ρόλο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ