UEFA

Λάκοβιτς προς ΕΠΟ: "Αν οι καταστατικές αλλαγές δεν γίνουν δεκτές, θα αντιμετωπίσετε συνέπειες"

Ο Ζόραν Λάκοβιτς στη συνάντηση των 4 μεγάλων ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου
Ο Ζόραν Λάκοβιτς στη συνάντηση των 4 μεγάλων ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου EUROKINISSI SPORTS

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, τονίζοντας πως αν δεν γίνει δεκτή η Ολιστική Μελέτη απ' την ΕΠΟ τότε θα υπάρξουν βαρύτατες κυρώσεις. Συμφώνησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε εκπροσώπους της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14/7). Θέμα συζήτησης ήταν η εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με τις προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτη, σε συνέχεια της αυστηρότατης επιστολής που εστάλη το πρωί της ίδιας μέρας.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, μίλησε με σκληρή γλώσσα προς της Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας τονίζοντας πως αν δεν γίνει δεκτή η Ολιστική Μελέτη, χωρίς αλλαγές, τότε θα υπάρξουν βαρύτατες συνέπειες.

"Αν θεωρείτε ότι δεν είναι καλές οι προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης και επιμένετε σε τροποποιήσεις τους, μάλλον δεν μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε τι προτείνουμε γενικώς.

Εφόσον οι Καταστατικές αλλαγές που σας στείλαμε δεν γίνουν δεκτές στη Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουλίου όπως ακριβώς σας τις στείλαμε, αν δεν γίνουν δεκτές όλες οι μεταρρυθμίσεις, αναλαμβάνετε και την ευθύνη για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Όχι, δεν θα ξαναβάλουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης, ούτε θα ξαναέρθουμε να εποπτεύουμε στην Αθήνα. Θα παγώσουμε κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητηθούν περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της συνάντησης σήμερα. Να ξέρουμε όλοι τι θα ακολουθήσει μετά, να είναι ξεκάθαρο.

Ελπίζω, λοιπόν, ότι θα στηρίξετε τις μεταρρυθμίσεις και θα εναρμονιστεί το Καταστατικό με την Ολιστική Μελέτη. Κι αν χρειάζεται να κάνουμε και αύριο το πρωί μια νέα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο τον κ. Ζαγοράκη και τις ΕΠΣ" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης: "Συμφωνούμε απολύτως με FIFA/UEFA και είμαστε πλήρως συντονισμένοι. Εφόσον δεν υιοθετηθεί στο σύνολό της η Ολιστική Μελέτη θα παγώσουμε και εμείς κάθε οικονομική παροχή της Πολιτείας προς τις ΠΑΕ και προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα περαιτέρω μέτρα και τις πρωτοβουλίες των FIFA/UEFA".

Ο Υπεύθυνος Εθνικών Ομοσπονδιών, Λούκα Νίκολα, ανέλυσε τις αλλαγές που χρειάζονται με το Υπουργείο Αθλητισμού να διαβεβαιώνει πως έχουν υλοποιηθεί όσα αφορούν την Πολιτεία. Στη συνέχεια ο Ζόραν Λάκοβιτς εξήγησε τι θα συμβεί αν η ΕΠΟ δεν κάνει δεκτή την Ολιστική Μελέτη.

TAGS UEFA FIFA ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ