LA LIGA

La Liga: Η Βιγιαρεάλ πήρε το ντέρμπι με Βαλένθια, η Μπέτις έστειλε τη Ρεάλ... Champions League

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Τορίνο | Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Τορίνο | Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Βιγιαρεάλ πήρε και το ντέρμπι απέναντι στη Βαλένθια και συνεχίζει ακάθεκτη στο φινάλε της σεζόν της στη La Liga και όχι μόνο. Η Έλτσε νίκησε την Μπέτις στην Ανδαλουσία κι έστειλε μαθηματικά τη Ρεάλ στο... Champions League 2022-2023.

Η Βιγιαρεάλ πήρε φόρα και δεν σταματά τα θετικά αποτελέσματα. Τελευταίο θύμα της η Βαλένθια στο Derbi de la Comunitat για την 34η αγωνιστική της La Liga, όπου το "κίτρινο υποβρύχιο" πήρε τη νίκη με 2-0 στο "Θεράμικα" και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης.

Δύο γκολ του Αρνό Ντανζούμα στα πρώτα 17 λεπτά του παιχνιδιού έδωσαν προβάδισμα και ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Ουνάι Έμερι, που θα αγωνιστούν ξανά στις 27 Απριλίου στο "Άνφιλντ" κόντρα στη Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Champions League.

Όλες οι καλές στιγμές του 1ου μέρους ήταν για λογαριασμό των γηπεδούχων, με τις "νυχτερίδες" απλά να περιορίζονται σε αμυντικό ρόλο. Στο 2ο μέρος, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, απέτυχαν να κάνουν τελική στο στόχο (η Βαλένθια έκανε την πρώτη της στο 90+5') κι η Βιγιαρεάλ πήρε τη νίκη.

Η Μπέτις πέταξε στα σκουπίδια τα δώρα που της κάνουν Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ατλέτικο στο κυνήγι της τετράδας και κατάφερε να χάσει μέσα στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" από την Έλτσε με 0-1. Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περισσότερες τελικές, ένα δοκάρι, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα. Αυτό εν τέλει το βρήκαν οι φιλοξενούμενοι, που με τον Τέτε Μορέντε στο 82' πήραν τη νίκη η οποία τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία και ταυτόχρονα εξασφάλισαν μαθηματικά το Champions League της νέας σεζόν για τη Ρεάλ, η οποία πλέον δεν μπορεί να πέσει κάτω από την 4η θέση.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ