ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σενάριο για μετακίνηση της διοργάνωσης στο Κατάρ

Το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα
Το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα © 2021 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Πρώην στέλεχος της αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προειδοποίησε πως το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι σε κίνδυνο, ενώ δεν αποκλείεται η μετακίνηση της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Στις 9 Ιανουαρίου πρόκειται να γίνει η σέντρα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το οποίο θα διεξαχθεί στο Καμερούν. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η χώρα ενδέχεται και να μην είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το τουρνουά.

Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε το πρώην μέλος της αφρικανικής ομοσπονδίας της Αφρικής, Αμπντέλ Μονεΐμ Χουσεΐν, σε αιγυπτιακό κανάλι: "Η επιτροπή που μετέβη στο Καμερούν διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή χάνει χρόνο. Η FIFA έχει ανοίξει γραφείο και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα".

Ο Αμπντέλ Μονεΐμ Χουσεΐν συμπλήρωσε επίσης: "Όταν το Καμερούν πήρε την διοργάνωση ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 16 όχι 24". Μάλιστα, ακόμη υπάρχουν και τα σενάρια για αναβολή της διοργάνωσης, ειδικά μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον. Ο πρόεδρος της CAF, ωστόσο, ήταν καθησυχαστικός γι' αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως ορατό είναι ακόμη και η μετακίνηση του τουρνουά στο Κατάρ, το οποίος αυτή την στιγμή διοργανώνει και το Arab Cup, μία πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Όλα είναι πιθανά. Μόνο η FIFA μπορεί να εγκρίνει την μετεγκατάσταση του τουρνουά σε άλλη ήπειρο".

Δημοσίευματα αναφέρουν πως η CAF δεν είναι αντίθετη σε αυτή την ιδέα, ενώ αναφέρουν πως η διοργάνωση μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα ακόμη και στις 4 Ιανουρίου.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ