ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Όλα ανοιχτά για την έδρα του τελικού, γιατί είναι φαβορί το Πανθεσσαλικό

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο
Το Πανθεσσαλικό Στάδιο EUROKINISSI

Τέσσερις είναι οι επιλογές της ΕΠΟ για την έδρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, αλλά εκείνη του Πανθεσσαλικού ξεχωρίζει για πρακτικούς λόγους. Τι προτιμούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα ανακοινώσει την έδρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (12/05, 14:00), με τις πιο πρόσφατες επιλογές που ανέκυψαν να είναι γνωστές εδώ και λίγες μέρες.

Τρεις χώρες του εξωτερικού έχουν απαντήσει θετικά στο ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη σε ιεραρχία κούπα της σεζόν. Η Αλβανία (και πιο πιθανό τα Τίρανα), η Ρουμανία (και πιο πιθανό το Βουκουρέστι) και η Πολωνία (και πιο πιθανό το Σοσνόβιετς) έχουν δώσει το "ΟΚ" στην ΕΠΟ, όπως επιβεβαιώνεται κι από επίσημες πηγές της χώρας όχι μόνο από ρεπορτάζ. Παρόλα αυτά στην εξίσωση υπάρχει πάντα το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Γιατί το Πανθεσσαλικό είναι ξανά το φαβορί

Το γήπεδο του Βόλου επανήλθε στο κάδρο ύστερα από τις παλινωδίες των προηγουμένων εβδομάδων, αφού πέραν όλων των άλλων, έχει ένα σημαντικό ατού σε σχέση με τις επιλογές του εξωτερικού.

Με δεδομένη την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 24 Μαΐου, τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά στενά για να μεταφερθεί η έδρα στο εξωτερικό, ακόμα κι αν υπάρχει το "πράσινο φως". Το Πανθεσσαλικό και ο Βόλος πληρούν ήδη όλες τις προϋποθέσεις χωρίς να χρειάζονται πρόσθετες ενέργειες ή ειδικές γραφειοκρατικές διεργασίες.

Οι συγκεκριμένοι πρακτικοί λόγοι τοποθετούν το γήπεδο στη Μαγνησία πιο ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της ΕΠΟ, όμως χωρίς να αποκλείονται τα υπόλοιπα γήπεδα.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις, εκτός αν αναβληθεί για τρίτη φορά, σε περίπτωση που έχουν προκύψει νέα εμπόδια.

Η στάση των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τον τελικό Κυπέλλου

Οι δύο φιναλίστ της διοργάνωσης έχουν προβεί ήδη σε ενέργειες ώστε να εξομαλύνουν την κατάσταση, ύστερα από την πρόσφατη ρήξη του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με την ΕΠΟ, για την έδρα του τελικού.

Εξάλλου, αμφότερες προτιμούν τη λύση του Βόλου, σε σχέση με τις υπόλοιπες που υπάρχουν στο τραπέζι τούτη τη στιγμή.

Η πλευρά της ΑΕΚ θεωρεί το Πανθεσσαλικό ως την προτεραιότητά της και σε περίπτωση που προκύψει τελικός στο εξωτερικό, προτιμά την Πολωνία. Τελευταία επιλογή είναι η Ρουμανία, η χώρα από την οποία κατάγεται ο τεχνικός του αντιπάλου της, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ περιμένει τις τελεσίδικες αποφάσεις οπότε και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής για να ενημερωθεί.

Η στάση του όλο αυτό το διάστημα είναι η τήρηση της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, όπερ μεθερμηνευόμενον ο τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλικό από τη στιγμή που διεκδικεί το τρόπαιο μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Αττική. Στον ΠΑΟΚ είναι βέβαιοι πως το γήπεδο αυτό καλύπτει κάθε προδιαγραφή.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ