ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πώς χτίζεται ένας θρύλος

Juventus' Cristiano Ronaldo controls the ball during the Champions League group D soccer match between Juventus and Atletico Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, Nov. 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo controls the ball during the Champions League group D soccer match between Juventus and Atletico Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, Nov. 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας ζωντανός θρύλος και η πορεία του στα γήπεδα το επιβεβαιώνει.

Αν ψάχναμε μία λέξη για να χαρακτηρίσουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτή είναι η λέξη θρύλος. Ο Πορτογάλος σταρ από μικρή ηλικία με σκληρή δουλειά και πάντα καθοδηγούμενος από την νοοτροπία του νικητή χτίζει τη δική του ιστορία, η οποία θα μείνει για πάντα στην ποδοσφαιρική μνήμη.

Η ζωή και η καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν σημαδευτεί από στιγμές που επιβεβαιώνουν πόσο ξεχωριστή είναι η πορεία του. Εμείς, με αφορμή το νέο σαμπουάν "με τη σφραγίδα" του ΘΡΥΛΟΥ του ποδοσφαίρου, Legend by CR7’, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Νούμερο 1 Ανδρικό Σαμπουάν στον Κόσμο, το ULTREX MEN και είναι βασισμένο σε πολύ γνωστό και διεθνές ανδρικό άρωμα θα σας ταξιδέψουμε στα highlights της θρυλικής καριέρας του.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Τον Αύγουστο του 2003 ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή. Ο εμβληματικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον ξεχώρισε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε ηλικία μόλις 16 ετών και οι κόκκινοι διάβολοι τον έκαναν δικό τους για ένα ποσό κοντά στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ρεκόρ για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία του.

** FILE ** In this May 21, 2008 file photo, Manchester United's Cristiano Ronaldo kisses the trophy at the end of the Champions League final soccer match at the Luzhniki Stadium in Moscow United could put Ronaldo up for sale in what would almost certainly be a world record transfer fee of about $119 million.  (AP Photo/Sergey Ponomarev, File)
** FILE ** In this May 21, 2008 file photo, Manchester United's Cristiano Ronaldo kisses the trophy at the end of the Champions League final soccer match at the Luzhniki Stadium in Moscow United could put Ronaldo up for sale in what would almost certainly be a world record transfer fee of about $119 million. (AP Photo/Sergey Ponomarev, File) AP

Η νοοτροπία νικητή φάνηκε από πολύ νωρίς. Στην πρώτη του σεζόν στην Γιουνάιτεντ ο Πορτογάλος σταρ κατέκτησε και τον πρώτο του τίτλο, ο οποίος είχε τη δική του υπογραφή. Η αρμάδα του Φέργκιουσον αντιμετώπιζε στον τελικό του FA Cup την Μίλγουολ, της οποίας επικράτησε με 3-0. Ο Κριστιάνο σκόραρε το πρώτο γκολ ανοίγοντας τον δρόμο προς το τρόπαιο.

Η ΚΟΥΠΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Την σεζόν 2006/2007 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπασε την κυριαρχία της Τσέλσι, η οποία είχε φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για δύο σερί σεζόν. Οι κόκκινοι διάβολοι τερμάτισαν έξι πόντους μπροστά από τους μπλε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Σε 34 εμφανίσεις του στην Premier League ο Πορτογάλος σκόραρε 17 γκολ και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το 2008 ο Κριστιάνο Ρονάλντο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το θρύλο του. Όντας ο καθοδηγητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και φυσικά σήκωσε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά στον τελικό του Champions League με αντίπαλο την Τσέλσι στην Μόσχα.

Real Madrid's Christiano Ronaldo of Portugal holds the trophy for world player of the year at the FIFA Ballon d'Or 2013 Gala in Zurich, Switzerland, Monday, Jan. 13, 2014. (AP Photo/Michael Probst)
Real Madrid's Christiano Ronaldo of Portugal holds the trophy for world player of the year at the FIFA Ballon d'Or 2013 Gala in Zurich, Switzerland, Monday, Jan. 13, 2014. (AP Photo/Michael Probst) AP

Η μεγάλη ατομική επιβράβευση γι’ αυτή τη σεζόν ήρθε όταν στον Πορτογάλο σταρ απονεμήθηκε η πρώτη του Χρυσή Μπάλα. Φυσικά, θα ακολουθούσαν ακόμη τέσσερις το 2013, το 2014, το 2016 και το 2017.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μετά από μία επιτυχημένη παρουσία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε τη χρυσή μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μερένγκες κατέβαλαν περίπου 88 εκατομμύρια στους κόκκινους διαβόλους, ενώ ο Πορτογάλος σταρ έβαλε την υπογραφή του σε εξαετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Η παρουσίασή του έμεινε στην ιστορία. Περίπου 80.000 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για να τον καλωσορίσουν, ενώ ο μεγάλος Αλφρέντο Ντι Στέφανο του έδωσε την φανέλα με το νούμερο 9.

Η ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

To 2011 η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε στο Μεστάγια την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa del Rey. Το ματς στην κανονική του διάρκεια έληξε 0-0, όμως στην παράταση και συγκεκριμένα στο 103ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε τη λύση. Με μία μνημειώδη κεφαλιά, σηκώθηκε ψηλότερα από την άμυνα των Καταλανών και έδωσε τον πρώτο τίτλο Κυπέλλου Ισπανίας στη Ρεάλ, έπειτα από 17 χρόνια.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Ραούλ, καθώς σε 741 παιχνίδια τα 16 χρόνια που βρισκόταν στους μερένγκες κατάφερε να βρει τα αντίπαλα δίχτυα 323 φορές. Τότε, όμως εμφανίστηκε ο CR7.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όχι μόνο κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του σε μόλις 7 χρόνια, αλλά πραγματικά το εκτόξευσε. Μέχρι και όταν αποχώρησε από την Μαδρίτη, είχε πετύχει το διαστημικό αριθμό των 451 γκολ σε 438 συμμετοχές του.

ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Οι επιτυχίες της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League συνδυάστηκαν με το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι μερένγκες κατάφεραν να φτάσουν στα 13 τρόπαια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση χάρη στον Πορτογάλο σταρ, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στις τέσσερις μεγάλες κούπες (2014, 2016, 2017, 2018).

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates with the trophy after winning the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates with the trophy after winning the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πάντα παρών για να πετύχει μεγάλα γκολ και να πάρει στην πλάτη του την ομάδα του, όταν το χρειαζόταν. Ποιος θα ξεχάσει μία από αυτές τις φορές, όταν έδωσε μόνος του την πρόκριση στην Ρεάλ.

Στον προημιτελικό του 2016 η ομάδα της Μαδρίτης βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Οι Ισπανοί είχαν ηττηθεί 2-0 από την Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία, όμως στη ρεβάνς του Μπερναμπέου ήρθε η ώρα του Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος πέτυχε ένα επικό χατ-τρικ και με σκορ 3-0 έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά και τελικώς στην κατάκτηση της κούπας λίγο καιρό αργότερα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το καλοκαίρι του 2016 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έζησε μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του. Οι επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τις εθνικές και έτσι ο Πορτογάλος σταρ έβαλε στόχο να κάνει την πατρίδα του υπερήφανη.

Στο Euro του 2016 ήταν ο αρχηγός της εθνικής του ομάδας και ο καθοδηγητής στην κατάκτηση του τροπαίου, του πρώτου στην ιστορία της. Ο Ρονάλντο σκόραρε 3 γκολ, όμως ο αντίκτυπός του ήταν μεγαλύτερος ως η ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο.

Portugal's Cristiano Ronaldo , center, after the Euro 2016 final soccer match between Portugal and France at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, Sunday, July 10, 2016. (AP Photo/Frank Augstein)
Portugal's Cristiano Ronaldo , center, after the Euro 2016 final soccer match between Portugal and France at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, Sunday, July 10, 2016. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Χαρακτηριστική στιγμή όταν χρειάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας στον τελικό του 2016. Η επιμονή του ωστόσο ενέπνευσε τους συμπαίκτες του, οι οποίοι έβγαλαν εις πέρας την αποστολή τους επικρατώντας με 1-0.

ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Τον Ιούλιο του 2018 ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης για την Γιουβέντους με το ποσό της πώλησής του να φτάνει τα 117 εκατομμύρια ευρώ. Ο Πορτογάλος σταρ φρόντισε να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του και στην Serie A.

Στις δύο πρώτες του σεζόν με τους μπιανκονέρι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ενώ κατάφερε να σπάσει μία σειρά από ρεκόρ δείχνοντας ότι ακόμη και στην ηλικία των 35 παραμένει στην κορυφή.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πώς χτίζεται ένας θρύλος

Ο Ρονάλντο έγινε ο ταχύτερος σκόρερ 50 γκολ στην ιστορία της Serie A, αφού το κατάφερε σε μόλις 61 του εμφανίσεις με την Γιουβέντους, ρεκόρ που κατείχε ο Σεβτσένκο με την Μίλαν (50 γκολ σε 68 παιχνίδια). Ακόμη, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει περισσότερα από 30 τέρματα σε μία σεζόν σε τρία κορυφαία πρωταθλήματα (Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία) γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Serie A, της La Liga, αλλά και της Premier League.

H καριέρα και τα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο χαρακτηρίζονται ως εξωγήινα. Όμως ο καθένας μπορεί να εμπνευστεί από τον Πορτογάλο σταρ χάρη σε ένα προϊόν, που βρίσκεται στο σπίτι κάθε δραστήριου άνδρα και συμβάλει στην καθημερινή του περιποίηση, ενώ κουβαλά μέσα του ένα κομμάτι του πνεύματος του θρυλικού CR7. Φυσικά δεν είναι άλλο από το νέο σαμπουάν της ULTREX, Legend by CR7. Παρέχοντας 30 δευτερόλεπτα άμεσο έλεγχο της λιπαρότητας και ένα φρέσκο ​​και σπορ άρωμα που διαρκεί έως και 8 ώρες, το σαμπουάν έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην πιο απαιτητική μέρα του Ρονάλντο.

Γιατί κάθε θρύλος, χρειάζεται και ένα θρυλικό σαμπουάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ