PREMIER LEAGUE

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 1-3: Ζωντανοί στη μάχη της Ευρώπης οι "κανονιέρηδες"

Arsenal's Gabriel Martinelli, second left, celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Arsenal, at Selhurst Park in London, England, Wednesday, May 19, 2021. (Frank Augstein, Pool)
Arsenal's Gabriel Martinelli, second left, celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Arsenal, at Selhurst Park in London, England, Wednesday, May 19, 2021. (Frank Augstein, Pool) AP

Η Άρσεναλ βρέθηκε μια ανάσα από το να αφήσει δύο βαθμούς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, όμως ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι στο 90' και ο Πεπέ στο 90+5' χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα (3-1), η οποία διατήρησε τις ελπίδες της για την έξοδο στην Ευρώπη.

Η Κρίσταλ Πάλας υποδέχθηκε την Άρσεναλ για την 37η αγωνιστική της Premier League, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με 3-1, χάρη στα γκολ των Πέπε (35', 90+5') και Μαρτινέλι (90+1'), με τον Μπεντέκε να ισοφαρίζει προσωρινά στο 62'. Πλέον η Άρσεναλ είναι στην ένατη θέση, έχοντας 58 βαθμούς, έναν λιγότερο από την έβδομη θέση.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι στο Σέλχουρστ Παρκ με ελάχιστες καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, οι "gunners" ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Πεπέ στο 35'.

Οι παίκτες της Άρσεναλ συνδυάστηκαν πολύ όμορφα, ο Τίρνι έκανε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Πεπέ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουαΐτα.

Οι παίκτες του Ρόι Χόγκσον ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ζαχά εντός περιοχής, όμως ο Άντονι Τέιλορ μένει ασυγκίνητος από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη η Κρίσταλ Πάλας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αν και δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο εν αντιθέσει με τους παίκτες του Μικέλ Αρτέτα.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 62' με τον Μπεντέκε. Ο Τάουνσεντ εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ και ο Βέλγος επιθετικός με ωραία κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Λένο και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Μετά το γκολ του Μπεντέκε η Άρσεναλ αναγκάστηκε να αντιδράσει, καθώς δεν έχει άλλα περιθώρια για περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα βρήκαν το πολυπόθητο γκολ που έψαχναν στο 90'. Ο Έντεγκαρντ με μια μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Μαρτινέλι εντός περιοχής και ο Βραζιλιάνος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα εξαιρετικό τελείωμα. Στο 90+5' ο Πεπέ πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαϊτά, Μίτσελ, Κέιχιλ, Τόμκινς, Γουάρντ, Σλουπ, ΜακΚάρθι, Κουγιάτε, Ζάχα, Μπεντέκε, Τάουνζεντ
Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Παρτέι, Ελνένι, Πεπέ, Σμιθ-Ρόου, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 18 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 1-1 (15' Καβάνι / 76' Μπράιαν)

Σαουθάμπτον - Λιντς 0-2 (73' Μπάμφορντ, 90+5' Ρόμπερτς)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (50' Τροσάρ, 72' Γουέμπστερ, 76' Μπερν / 2' Γκιουντογκάν, 48' Φόντεν)

Τσέλσι - Λέστερ 2-1 (47' Ρίντιγκερ, 67' πεν. Ζορζίνιο / 77' Ιχεανάτσο)

Τετάρτη 19 Μαΐου

Έβερτον - Γουλβς 1-0 (48' Ριτσάρλισον)

Νιούκαστλ - Σέφιλντ 1-0 (45+4' Γουίλοκ)

Τότεναμ - Άστον Βίλα 1-2 (8' Μπέρβαιν - 20' αυτ. Ρεγκιλόν, 39' Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 1-3

Μπέρνλι - Λίβερπουλ (22:15)

Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ