ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουρμπέλης: "Δεν γίνεται να χάνεις τρεις βαθμούς στο 93’ και να μην αντιδράς"

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης EUROKINISSI

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, μίλησε για την παρουσία του Τριφυλλιού στην μέχρι τώρα πορεία του στη Super League, κάνοντας αναφορά στην ψυχολογία των Πράσινων, ενώ υποστήριξε πως ο Λάζλο Μπολόνι με την εμπειρία του θα αλλάξει γρήγορα την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός μετράει "0 στα 5" όσον αφορά τις νίκες στην εκκίνησή του στην εφετινή Super League, καταγράφοντας ήδη τη χειρότερη επίδοσή του από καταβολής Α’ Εθνικής.

Παρά το ιστορικό... χαμηλό, ο αρχηγός του "τριφυλλιού" Δημήτρης Κουρμπέλης, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως οι "πράσινοι" θα αλλάξουν σύντομα την εικόνα τους προς το καλύτερο, μιλώντας παράλληλα για την

Αναλύοντας αρχικά τους λόγους που οι "πράσινοι" δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν, ο 26χρονος μέσος τόνισε πως "...φταίει κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι που μας επηρεάζει. Αν αναλύσουμε τα 5 ματς που παίξαμε μέχρι στιγμής σε κανένα δεν πήραμε ότι μας αξίζε. Άλλες φορές τον ένα βαθμό, άλλες τους τρεις.

Σε κάθε ματς που δεν έρχεται το αποτέλεσμα, μας επηρεάζει ψυχολογικά. Είναι στα πόδια μας το να γυρίσουμε την κατάσταση και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα από το Σάββατο".

Ξεκινήσατε με την ίδια κατάσταση και πέρυσι, τι είναι διαφορετικό:

"Και πέρυσι όπως και φέτος είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Πιστεύουμε πως μπορούμε να το γυρίσουμε. Βλέπουμε πως δεν κρίνεται τίποτα σε ένα-δύο ή τρία αποτέλεσματα. Είναι ένας μαραθώνιος. Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν ξεκινήσαμε όπως περιμέναμε. Στην συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι".

Ο ίδιος και ο (υπαρχηγός της ομάδας) Σωκράτης Διούδης, έκαναν μία αρκετά "σκληρή" ομιλία στα αποδυτήρια το περασμένο Σάββατο (24/10) μετά το τέλος του αγώνα με το Βόλο. "Δε νομίζω ότι εγώ και ο Σωκράτης ήμασταν εκτός εαυτού. Μπορεί να το δείξαμε περισσότερο. Κάποια πράγματα ήταν αλήθεια, κάποια όχι. Δεν δίνω βάση στο τι μπορεί να γράψει ο καθένας. Δεν γίνεται να χάνεις τους τρεις βαθμούς στο 93’ και να μην αντιδράς. Εγώ δεν το μπορώ, ειδικά όταν χάνεις τη νίκη μέσα από τα χέρια σου. Υπάρχει ο εγωισμός και ειδικά σε αρκετά παιδιά υπάρχει ο εγωισμός και αυτό είναι καλό", είπε ο Κουρμπέλης στις δηλώσεις του στη NOVA, ενώ σε ερώτηση για το πως διαχειρίζεται προσωπικά ως αρχηγός του Παναθηναϊκού τα παράπονα του κόσμου για την εικόνα της ομάδας, απάντησε: "Σίγουρα να ακούσει τους οπαδούς γιατί κι αυτοί περιμένουν από την ομάδα, από σένα κάποια πράγματα περισσότερα φέτος και με το δίκιο τους. Συζητάμε, προσπαθούμε και ελπίζουμε να βρούμε μια λύση να είμαστε χαρούμενοι όλοι μας".

"ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ"

Για το γιατί υπάρχει η διαφορά στην εικόνα των πράσινων και σε σχέση με τον ίδιο που έχει και τα περισσότερα ματς: "Δεν θέλω να μπω σε αυτό το τριπάκι, να μιλήσω για τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Ότι υπάρχουν μεταπτώσεις, υπάρχουν. Για αυτό είμαστε εδώ για αυτό δουλεύουμε για να βγαίνουμε δυνατοί. Τον τελευταίο καιρό δουλεύουμε περισσότερο ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη σεζόν".

Όσο για το τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητα της ομάδας μετά την έλευση του Λάζλο Μπόλονι; "Είναι λίγο καιρό στην ομάδα, δεν έχει δει όλους τους παίκτες ακόμα. Είμαστε πολλοί παίκτες. Είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή, μιλάει μαζί του, θα έρθει μέσα στα αποδυτήρια να σε ρωτήσει πως πηγαίνεις. Αυτό μας αρέσει. Είναι κοντά. Κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση και θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει γρήγορα το κλίμα". Για το αν βοηθάει ότι είναι έμπειρος: "Ασφαλώς, είναι έμπειρος έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και πολλά πρωταθλήματα και το έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή, ένα άνθρωπο με εμπειρία γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τα αποτελέσματα".

Ακολούθως θέλησε να ξεκαθαρίσει και το κατά πόσο υπάρχει διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όντας απόλυτος στην απάντησή του: "Δεν θα το έλεγα και πάλι θα σου πω ότι δεν θέλω να μπω σε αυτό το τριπάκι γιατί ακούγετε αρκετά τελευταία. Είμαστε μια ομάδα δεν είμαστε Έλληνες και ξένοι. Πάντα κάποιους θα τους πειράζει περισσότερο, άλλους λιγότερο. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι Έλληνας ή ξένος. Για κάθε παίκτη που έρχεται θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής. Ιδίως αν έρχεται από ξένη χώρα Και εμείς τους βοηθούμε. Έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης που είμαστε μετά απ' αυτά τα αποτελέσματα. Και θα βοηθήσουμε όλοι για να γυρίσουμε αυτή την κατάσταση".

Για την αρνητική παράδοση του Παναθηναϊκού στη Λαμία, ο "Κούρμπε" ανέφερε ότι "Όχι δεν νομίζω, πως να το πω τώρα... δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Σκεφτόμαστε μόνο πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς"

Και για το τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν τους τρεις βαθμούς: "Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Λαμία παίζει κλειστά στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπροστά στην εστία. Γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε αρκετούς περισσότερους βαθμούς", ενώ μίλησε και για τις προ ημερών δηλώσεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, κατά συγκεκριμένων παικτών της Εθνικής ομάδας (μεταξύ των οποίων ήταν κι ο ίδιος), σημειώνοντας: "Απαντήσαμε αλλά δεν αναφερθήκαμε σε κανέναν ουσιαστικά, αναφερθήκαμε στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όσον αφορά αυτό που είπες, δεν δίνω καμία βάση, προσωπικά για μένα από το ένα αυτί μπήκε από το άλλο βγήκε".

Και κατέληξε, μιλώντας για την Εθνική ομάδα: "Είμαστε στο... κόλπο της πρόκρισης, είμαστε πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Σαν χώρα, σαν άνθρωποι προσπαθούμε να βρούμε κάτι για να βάλουμε κόντρα στο κάνουμε κάτι καλό. Τα παιδιά στηρίζουν ο ένας τον άλλον".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ