ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Κούμαν: "Πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας, λίγα πράγματα κάναμε καλά με το Γιβραλτάρ"

Κούμαν: "Πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας, λίγα πράγματα κάναμε καλά με το Γιβραλτάρ"
@2023 PETER DEJONG/AP IMAGES

Το άνετο 3-0 επί του Γιβραλτάρ με τις 50 τελικές προσπάθειες δεν ήταν στοιχεία αρκετά για να ικανοποιήσουν τον Ρόναλντ Κούμαν, με τον προπονητή της Ολλανδίας να τονίζει πως οι οράνιε οφείλουν να παρουσιάσουν βελτίωση στο παιχνίδι τους.

Μετά από τη συντριβή με 0-4 από την Γαλλία στην πρεμιέρα, η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη για την Ολλανδία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024 και την πέτυχε με χαρακτηριστική ανεση επικρατώντας με 3-0 του Γιβραλτάρ στο Ρότερνταμ (δύο γκολ ο στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Ακέ).

Σε αυτή την αναμέτρηση οι οράνιε είχαν 50 τελικές, 101 επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή (ο μεγαλύτερος αριθμός σε παιχνίδι τους από τον Αύγουστο του 2013 που άρχισε να συλλέγει τα συγκεκριμένα δεδομένα η Opta) ενώ τα xgoals έφτασαν στο 5.04, με τον Ρόναλντ Κούμαν να μην είναι όμως ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του και να μην έχει πρόβλημα να το παραδεχτεί.

"Δεν είδα αρκετά γκολ απόψε. Ο αντίπαλος προφανώς δεν συνεργάστηκε, αλλά ήμασταν πολύ επιπόλαιοι μερικές φορές. Από την αρχή δεν είχαμε ακρίβεια και δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μεγάλες, καλές ευκαιρίες.

Υπήρχαν πολλά σουτ μας που τα μπλόκαραν οι αντίπαλοι, αλλά αν ήμασταν πιο ακριβείς, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ", τόνισε ο έμπειρος προπονητής, για να προσθέσει:

"Ούτε το παιχνίδι μας ούτε το αποτέλεσμα με την Γαλλία ήταν καλό. Τώρα πήραμε τη νίκη αλλά αυτό ήταν λογικό. Συνολικά, κάναμε λίγα πράγματα.

Τομείς του παιχνιδιού όπως οι τοποθετήσεις μας, η κυκλοφορία της μπάλας, θα πρέπει να βελτιωθούν. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίζουμε θα πρέπει να ανέβει".

Υπενθυμίζεται πως η Ολλανδία έφτασε στους 3 βαθμούς και έπιασε στη δεύτερη θέση του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 την Εθνική Ελλάδας (με ματς λιγότερο η γαλανόλευκη), με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πίσω από την Γαλλία που πήρε δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ