ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλείνουν ξανά τα γήπεδα στο Βέλγιο

Άντερλεχτ κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Άντερλεχτ AP PHOTO/DARKO BANDIC

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στο Βέλγιο, σε συνδυασμό με τα νέα περιοριστικά μέτρα, ανάγκασαν τις αρχές να απαγορεύσουν ξανά την είσοδο των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Κάποιες χώρες προχώρησαν σε πιλοτική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, κάποιες δεν μπόρεσαν και κάποιες άλλες το έκαναν αλλά οι νέες συνθήκες απαιτούν αυστηρότητα. Το Βέλγιο, το οποίο ήταν μία από τις χώρες που επέτρεψαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα αναγκάστηκε να ξανά βάλει "λουκέτο" για το κοινό.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο κύμα κορονοϊού που έχει ξεσπάσει, εντείνοντας την επιδημιολογική κατάσταση, οδήγησε τις βέλγικες Αρχές να προχωρήσουν για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες σε αναστολή της εισόδου των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους,

Έτσι, επαγγελματικοί αθλητικοί αγώνες, όπως και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Βελγίου θα διεξαχθούν για ακόμη μία φορά χωρίς κοινό, ενώ για όσους αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου έχουν προγραμματιστεί, αποφασίστηκε να ανασταλεί η διεξαγωγή τους μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου.

Η αρχή θα γίνει από το απόγευμα της Παρασκευής (23/10), στον αγώνα της Κορτράικ με την Άντερλεχτ για τη 10η αγωνιστική της Pro League, με τον πρωθυπουργό του Βελγίου να δηλώνει:

"Δεν είναι οι κανόνες που θα νικήσουν τον ιό, αλλά όλοι μαζί υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε μια ενωμένη ομάδα 11 εκατομμυρίων Βέλγων".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ