ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί από την τραγωδία στο Στάδιο Όλεμπε

Κόπα Άφρικα: Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί από την τραγωδία στο Στάδιο Όλεμπε

Ο θλιβερός απολογισμός ανέβηκε στους οκτώ νεκρούς, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Καμερούν, όταν φίλαθλοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο Όλεμπε για να παρακολουθήσουν το ματς με τις Κομόρες στο νοκ-άουτ αγώνα της φάσης των "16" του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Χάος προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (24/1) στο Στάδιο Όλεμπε στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Καμερούν και τις Κομόρες για τη φάση των "16" του Κόπα Άφρικα.

Ο θλιβερός απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, ανέβηκε στους οκτώ, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν, όταν φίλαθλοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο στην πρωτεύουσα Γιαουντέ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της διοργανώτριας χώρας για πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, Ρετζίνα Σόντο, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν έπειτα από την εισβολή οπαδών σε θύρα του γηπέδου και ένας περιφερειακός κυβερνήτης, ο Νασέρι Πολ Μίγια, ανέφερε πως ίσως ο αριθμός των νεκρών να μεγαλώσει, καθώς, σύμφωνα με το BBC, 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Μερικοί από τους τραυματίες είναι σε δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο", αποκάλυψε η νοσοκόμα, Ολίνια Προύντενς, που το νοσοκομείο της δέχτηκε φιλάθλους που ποδοπατήθηκαν. Η Αφρικανική Συνομοσπονδία από τη μεριά της ανέφερε ότι είναι σε επαφή με την Κυβέρνηση του Καμερούν για να διαπιστώσει το τι ακριβώς συνέβη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ