ΤΟΤΕΝΑΜ

Κόντε: "Ο Κλοπ κατάλαβε μετά το Λίβερπουλ - Τότεναμ πως δεν έχασε δύο πόντους αλλά κέρδισε έναν"

Ο Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Λίβερπουλ | 7 Μαΐου 2022
Ο Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Λίβερπουλ | 7 Μαΐου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Λίγες ημέρες μετά το Λίβερπουλ - Τότεναμ και την αναφορά του Κλοπ στα σπιρούνια και στην 5η θέση τους στη βαθμολογία, ήρθε η απάντηση του Αντόνιο Κόντε που δήλωσε μεταξύ άλλων πως είναι καλό για κάθε προπονητή να μην εστιάζει στις άλλες ομάδες.

Λίβερπουλ και Τότεναμ αναμετρήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Άνφιλντ σε ένα κρίσιμο ματς για αμφότερες τις ομάδες, με τους κόκκινους να θέλουν το τρίποντο για την κατάκτηση της Premier League και τα σπιρούνια για την έξοδο στο Champions League, με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει και τις δύο απογοητευμένες αφού αμφότερες έχασαν από δύο πόντους μένοντας στο 1-1.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε μάλιστα τη σπόντα του για την Τότεναμ και στο κατά πόσο ωφελήθηκε από την αμυντική τακτική της, υποστηρίζοντας πως δεν πέτυχε το στόχο της αφού έμεινε 5η και εκτός της πρώτης τετράδας, με τον Αντόνιο Κόντε να φυλάει αυτά τα λόγια και να βγάζει από τη φαρέτρα του την απάντηση λίγα 24ωρα αργότερα.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (10/5) ενόψει του τελικού με την Άρσεναλ για την 4η θέση, με τον Ιταλό να υποστηρίζει αρχικά πως η Premier League μοιάζει να είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με το Champions League ή το Europa League και να ξεκαθαρίζει πως αν ήταν κάποια ομάδα που έπρεπε να πάρει τη νίκη στο Άνφιλντ αυτή ήταν οι Λονδρέζοι.

"Προσπαθώ να κερδίζω κάθε παιχνίδι και αυτό προσπαθώ να μεταδίδω και στους παίκτες μου. Όταν μένω σε έναν σύλλογο, η φιλοδοξία μου είναι να κατακτήσω τον τίτλο. Το να κερδίζεις τον τίτλο στην Αγγλία δεν είναι απλό, δεν είναι εύκολο.

Ο Γκουαρδιόλα είπε τις προάλλες ότι η Λίβερπουλ έχει κερδίσει έναν τίτλο σε 30 χρόνια και αυτό δείχνει πως ο τίτλος στην Αγγλία δεν είναι εύκολο.

Ίσως μερικές φορές είναι ευκολότερο να κερδίζεις το Champions League, το Europa League ή οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση από το να κερδίσεις τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Αγγλία. Στην Αγγλία πρέπει να τα βάζεις με πραγματικά θηρία", τόνισε ο Κόντε, για να συνεχίσει τις αναφορές του για τον Κλοπ, λέγοντας τα εξής:

"Μετά το παιχνίδι με την Λίβερπουλ οι παίκτες μου ήταν απογοητευμένοι επειδή είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τη νίκη.

Αναλύσαμε το παιχνίδι και είδαμε ότι η ομάδα που είχε τις καθαρές ευκαιρίες για να έπαιρνε τη νίκη ήταν η Τότεναμ και όχι η Λίβερπουλ. Νομίζω επίσης ότι σε αυτό το ματς ο Κλοπ κατάλαβε πως κέρδισε έναν πόντο και δεν έχασε δύο.

Πιστεύω ότι ο Γιούργκεν είναι ένα έξυπνο άτομο, απλά ήταν λίγο απογοητευμένος μετά το ματς. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι για κάθε προπονητή, όχι μόνο τους κορυφαίους, είναι σημαντικό να μαθαίνει μετά το ματς να εστιάζει στη δική του ομάδα και όχι στον αντίπαλο.

Αν εστιάζεις στον αντίπαλό σου αυτό σημαίνει ότι ψάχνεις να βρεις δικαιολογία ή άλλοθι επειδή κάτι δεν έγινε σωστά όσον αφορά στη δική σου δουλειά".

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ