ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Τη νύχτα του τελικού του 2005 μεταξύ Λίβερπουλ - Μίλαν, σκεφτόμουν να μην δω το δεύτερο ημίχρονο"

Ο Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Λίβερπουλ στο Έλαντ Ρόουντ με την Λιντς για την Premier League | 12 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Λίβερπουλ στο Έλαντ Ρόουντ με την Λιντς για την Premier League | 12 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ έφερε στο μυαλό του τον τελικο του 2005 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μίλαν ενόψει της κόντρας των δύο ομάδων στην πρεμιέρα του φετινού Champions League, εκφράζοντας τη χαρά του που δεν έκλεισε την τηλεόραση στο ημίχρονο όπως είχε αρχικά σκεφτεί να κάνει.

Μετά τα δύο ιστορικά και αλησμόνητα ραντεβού τους στον τελικό του Champions League το 2005 και το 2007, Λίβερπουλ και Μίλαν μετρούν αντίστροφα για το -μόλις-τρίτο ραντεβού στην ποδοσφαιρική ιστορία τους, αφού θα αναμετρηθούν το βράδυ της Τετάρτης (15/9, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, Live από το SPORT24) για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φυσικά, εκείνα ματς της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη όλων και το ίδιο ισχύει και για τον Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό προπονητή της Λίβερπουλ να κάνει ξεχωριστή αναφορά μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (14/9).

"Έχω περισσότερο τον τελικό του 2005 στο μυαλό μου παρά εκείνον του 2007. Το Λίβερπουλ - Μίλαν είναι ένα παιχνίδι που επιβάλλεται να δεις. Τα πάνε καλά στους 18 τελευταίους μήνες ενώ φέτος άρχισαν καλά τη σεζόν και το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο.

Υπάρχουν κάποια πραγματικά καλά ματς στο Champions League και αυτό είναι ένα εξ αυτών", δήλωσε αρχικά για το ματς ο Κλοπ, για να επεκταθεί κατόπιν στον τελικό του 2005 που φέρνει πάντα γλυκές θύμησες στους φανς των κόκκινων.

"Μετά από το 3-0, φαινόταν πως τα πάντα είχαν κριθεί υπέρ της Μίλαν και ύστερα είχαμε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές όλων των εποχών.

Ήμουν χαρούμενος που δεν έκλεισα την τηλεόραση, σκεφτόμουν ειλικρινά στην ανάπαυλα να μην παρακολουθήσω το δεύτερο ημίχρονο (σ.σ, η Μίλαν προηγείτο με 3-0 στο ημίχρονο, πριν ισοφαρίσει σε 3-3 η Λίβερπολ στο δεύτερο και στείλει τον τελικό στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι).

Θυμάμαι τις αποκρούσεις του Ντούντεκ, ήταν εκπληκτικές. Έπρεπε να τους κρατήσει στο παιχνίδι, αυτό είνα που θυμάμαι".

Ο Γερμανός δήλωσε επίσης ότι το γκρουπ με Ατλέτικο, Μίλαν και Πόρτο είναι το δυσκολότερο στο οποίο έχει βρεθεί ποτέ από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ ενώ ερωτηθείς επίσης για την κατάσταση του Χάρβεϊ Έλιοτ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με την Λιντς και αναμένεται να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός, είπε:

"Μίλησα μαζί του μετά το ματ, ήταν στο καλύτερο δυνατό μέρος. Έχει αποδεχτεί ήδη τον τραυματισμό του και ξέρει πως θα μείνει εκτός δράσης για καιρό. Είναι στο Λονδίνο για χειρουργείο και θα περιμένουμε τα νέα αφότου χειρουργηθεί".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ