ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Καλό ότι δεν θα γίνει η Super League, δεν είναι ωραίο το νέο φορμάτ του Champions League"

Ο Κλοπ στην αναμέτρηση της Λειψίας με τη Λίβερπουλ στη Βουδαπέστη για το Champions League.
Ο Κλοπ στην αναμέτρηση της Λειψίας με τη Λίβερπουλ Ⓒ 2021 LASZLO BALOGH/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε πως η διοίκηση της Λίβερπουλ έκανε λάθος με την ένταξη της ομάδας στην Super League και χαρακτήρισε θετικό το ότι ναυάγησε το εγχείρημα, ωστόσο έκανε παράπονα και για τη νέα μορφή του Champions League.

Η ιδέα της δημιουργίας της European Super League ως αντίπαλο δέος του Champions League δεν είναι πλέον στο τραπέζι μετά την απόφαση των περισσοτέρων ιδρυτικών μελών να αποχωρήσουν και το γεγονός αυτό άρεσε στον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα με την Νιούκαστλ για τις τελευταίες εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και παραδέχτηκε το λάθος της διοίκησης της Λίβερπουλ ενώ δεν έκρυψε την αντίθεσή του και στο νέο φορμάτ του Champions League (από τη σεζόν 2024-25) με 10 ματς αντί για 6 στη φάση των ομίλων.

"Από αυτά που έχω ακούσει δεν έχει τελειώσει το ζήτημα. Δεν αναφέρομαι στην European Super League αλλά στην αλλαγή του φορμάτ. Δεν μπορείς έτσι απλά να εισάγεις νέες διοργανώσεις. Είναι πολύ καλό που η νέα Super League είναι εκτός, αλλά δεν είναι ωραίο το νέο φορμάτ του Champions League.

To πιο θετικό πράγμα για την Super League είναι πως δεν πραγματοποιήθηκε. Θα ήταν πραγματικά άσχημο, ωστόσο θα πρέπει τώρα να προγραμματίσουμε το μέλλον από το να μιλάμε απλά για το παρελθόν. Η UEFA μού έδειξε την ιδέα για το νέο φορμάτ και είπα ότι δεν μου άρεσε. 10 παιχνίδια αντί για 6;

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πώς θα τα χωρέσουμε. Ουδείς μας ρώτησε, εμείς θα πρέπει μόνο να παίζουμε. Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε περισσότερα παιχνίδια από όσα δίνουμε τώρα", τόνισε ο τεχνικός των "κόκκινων", για να προσθέσει:

"Δεν ήταν απαραίτητη η συγγνώμη από πλευράς του Τζον Χένρι προς το πρόσωπό μου. Ξέρω τους ιδιοκτήτες εδώ και έξι χρόνια, ξέρω ότι υπήρχαν στιγμές που δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις, όπως έγινε και τώρα.

Ελπίζω ότι ο δεσμός που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και στους οπαδούς θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός. Δεν είναι κακοί άνθρωποι οι ιδιοκτήτες μας, πήραν απλά μία κακή απόφαση, ας προχωρήσουμε.

Θα χρειαστεί να πάρουμε μέρος σε μία μάχη το Σάββατο. Πρέπει να δημιουργήσουμε, να σκοράρουμε, να παίξουμε άμυνα. Όλα τα παιχνίδια που έχουν απομείνει είναι πάρα πολύ σημαντικά. Έξι τελικοί και πρέπει να τους κερδίσουμε όλους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Laszlo Balogh/Associated Press

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE UEFA EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ