ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλοπ για Κλάτενμπεργκ: "Δεν μπορώ να παίζω mind games, αυτό είναι το πρόβλημά μου"

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Νιούκαστλ για την Premier League στις 30 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Νιούκαστλ PETER POWELL/ POOL VIA AP

Ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που τον κατηγορήσε πως προσπαθεί να επηρεάσει τον διαιτητή του Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ξεκαθάρισε πως δεν είναι Άλεξ Φέργκιουσον και δεν παίζει mind games.

Λίγα 24ωρα πριν από τη μητέρα των μαχών στο Νησί μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τυγχάνει μάλιστα να είναι και ντέρμπι κορυφής (στο +3 η Γιουνάιτεντ από την 2η Λίβερπουλ), ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ φρόντισε να ρίξει λάδι στη φωτιά, κατηγορώντας τον Γιούργκεν Κλοπ πως επιχειρεί με στοχευμένες δηλώσεις που κάνει για την αντίπαλό του και τα πέναλτι που κερδίζει, να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στο κυριακάτικο (17/1) ντέρμπι του Άνφιλντ για την 19η αγωνιστική της Premier League.

"Υπάρχουν ένα - δύο πράγματα που καταλαβαίνουμε από τα σχόλια του Κλοπ. Πρώτον, ακούγεται υποκριτικό το να υπονοεί πως οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ψάχνουν τον τρόπο να κερδίσουν πέναλτι. Οι Σαλάχ και Μανέ είναι εξίσου ικανοί να χρησιμοποιούν αυτή την τακτική.

Είναι σαφώς νευρικός, διότι από τότε που ο '"Φέργκι'" αποσύρθηκε δεν έχουμε δει τόσο έντονη προσπάθεια επηρεασμού ενός διαιτητή πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Κλοπ δεν το έκανε αυτό την περασμένη σεζόν, όταν η Λίβερπουλ κέρδιζε κάθε εβδομάδα...

Δεν του αρέσει να χάνει. Γίνεται τραχύς. Αλλά είναι λάθος να υπονοεί πως υπάρχει μια αύρα γύρω από τη Γιουνάιτεντ που της χαρίζει ευνοϊκές αποφάσεις.

Είναι mind games, επιχειρεί να επηρεάσει τον ρέφερι Πολ Τίερνι και να μπει στο κεφάλι του πριν από ένα τεράστιο ματς μεταξύ των Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ την Κυριακή", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην διαιτητής FIFA και νυν αρχιδιαιτητής στην ελληνική Super League, για να πάρει ωστόσο άμεση απάντηση από τον Γερμανό.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ενόψει του ντέρμπι, ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας ρωτήθηκε ευθέως από ρεπόρτερ για το πώς σχολιάζει την τοποθέτηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ περί της προσπάθειάς του να μπει στο μυαλό των διαιτητών, για να δηλώσει από την πλευρά του τα εξής:

Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει μετά από νίκη της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ στο Άνφιλντ για την Premier League
Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει μετά από νίκη της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ στο Άνφιλντ για την Premier League CLIVE BRUNSKILL/ POOL VIA AP

"Είναι 100% πως δεν αναφέρω κάτι προσπαθώντας να κερδίσω εύνοια. Δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό. Αν μου προκαλεί έκπληξη που κάποιος μιλάει για αυτά που έχω πει όπως ο Κλάτενμπεργκ;

Όχι. Είναι ωραίο που μπορούμε να μιλήσουμε για αυτόν. Δεν είμαι ο Σερ Άλεξ για διάφορους λόγους. Όταν άνθρωποι όπως ο Κλάτενμπεργκ μιλούν τώρα, αυτό λέει πολύ περισσότερα για εκείνους παρά για εμένα.

Δεν έχω τις ικανότητες για να παίζω παιχνίδια μυαλού (mind games), αυτό είναι το πρόβλημά μου".

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε επίσης πως ο Ναμπί Κεϊτά δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και δεν υπολογίζεται για το ντέρμπι, ενώ κληθείς να μιλήσει για κάποιους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεμονωμένα, έκανε ειδική μνεία στους Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ.

Όσον αφορά στο ματς αυτό καθαυτό, που ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη του τίτλου παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμα στη μέση του φετινού μαραθωνίου, ο Γερμανός τόνισε μεταξύ άλλων:

"Από μόνη της η νίκη κόντρα στην Γιουνάιτεντ έχει μεγάλη αξία, δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην πρώτη θέση που είναι τώρα για να θέλουμε τη νίκη απέναντί τους. Αξίζουν τους πόντους που έχουν μαζέψει ως τώρα.

Υπάρχει ακόμα δρόμος στη φετινή σεζόν και η Μάντσεστερ Σίτι είναι επίσης πολύ κοντά στην κορυφή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ