ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Αν νικήσουμε τα 4 τελευταία ματς, φτάνει για να βγούμε στο Champions League"

Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, May 8, 2021. (Phil Noble/Pool via AP)
Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, May 8, 2021. (Phil Noble/Pool via AP) @ 2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιούργκεν Κλοπ υποστήριξε πως η πόρτα του Champions League μπορεί να ανοίξει για την Λίβερπουλ αρκεί να κάνει 4 νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς που της απομένουν. Κλειδί στην κόντρα της με την Λέστερ η... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ υπέταξε με 2-0 την Σαουθάμπτον στο "Άνφιλντ" το βράδυ του Σαββάτου με τα γκολ των Μανέ και Τιάγκο (επέκτεινε σε έξι ματς το αήττητο σερί της στην Premier League) και μείωσε στους έξι πόντους την απόσταση που τη χωρίζει από την 4η Λέστερ, που μπορεί να πέσει και στους τρεις αν φύγει νικήτρια από το "Ολντ Τράφορντ" την ερχόμενη Πέμπτη (13/5) στο εξ αναβολής ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αποστολή της να ξεπεράσει στη βαθμολογία την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς μόνο εύκολη δεν είναι ωστόσο οι ελπίδες αναθερμάνθηκαν ελέω της εντός έδρας ήττας των αλεπούδων από την Νιούκαστλ (2-4) την περασμένη Παρασκευή και τη δική της επιτυχία 24 ώρες μετά, με τον Γιούργκεν Κλοπ να ξεκαθαρίζει πως το "4 στα 4" είναι ικανό να φέρει σε θέση ισχύος τους κόκκινους.

"Αν πάρουμε 12 πόντους στα 4 τελευταία ματς νομίζω πως είναι αρκετοί για το Champions League αλλά υπάρχει ένα μεγάλο "αν". Παίζουμε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη και ξέρουμε πως προηγουμένως παίζουν με την Άστον Βίλα την Κυριακή και με την Λέστερ την Τρίτη.

Με το ρόστερ που έχουν μπορούν να κάνουν αλλαγές αλλά σίγουρα δεν είναι καλό για αυτούς να δίνουν τρία ματς μέσα σε μία εβδομάδα, είναι απολύτως τρελό. Δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά έτσι είναι", τόνισε ο Γερμανός στο φινάλε της νικηφόρας αναμέτρησης με την Σαουθάμπτον, για να προσθέσει:

"Για όσο διάστημα νικάμε θα έχουμε πίεση, επειδή τότε μπορούμε να φτάσουμε κάποιον στόχο. Αν δεν πάρουμε τη νίκη σε κάποιο ματς δεν θα έχουμε στόχο".

Υπενθυμίζεται πως η Λίβερπουλ έχει να αντιμετωπίσει ακόμα, πέρα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις Μπέρνλι, Γουέστ Μπρομ και Κρίσταλ Πάλας, περιμένοντας ταυτόχρονα να έχουν βαθμολογικές απώλειες Λέστερ και Γουέστ Χαμ που είναι από πάνω της στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Ρότζερς έχει δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τις 23 Μαΐου παίζοντας εκτός έδρας με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι και υποδεχόμενη την Τότεναμ (έχει να παίξει και τελικό FA Cup με την Τσέλσι στις 15 του μήνα) ενώ εκείνη του Μόγιες παίζει απόψε (8/5) στο Λονδίνο με την Έβερτον και ολοκληρώνει το πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τις Μπράιτον (εκτός), Γουέστ Μπρομ (εκτός) και Σαουθάμπτον (εντός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Phil Noble/Associated Press

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ