STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανάλυση Κλάτενμπεργκ: "Σωστά τα πέναλτι σε Κρμέντσικ και Μακέντα"

Ο Σάσα πάτησε τον Κρμέντσικ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι στο ΠΑΟΚ - Άρης
Ο Σάσα πάτησε τον Κρμέντσικ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι στο ΠΑΟΚ - Άρης GLOMEX PRINTSCREEN

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στην εβδομαδιαία ανάλυση του συμφώνησε με τα πέναλτι που δόθηκαν σε Κρμέντσικ και Μακέντα στα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Άρης και Παναθηναϊκός - ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στη συνηθισμένη ανάλυση των φάσεων για την όγδοη αγωνιστική των playoffs και την έκτη αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten έκρινε σωστά τα πέναλτι που δόθηκαν σε Κρμέντσικ και Μακέντα στα ματς ΠΑΟΚ - Άρης και Παναθηναϊκός - ΑΕΚ αντίστοιχα ενώ σημείωσε πως δεν υπήρχε πέναλτι στον Χασάν στην αναμέτρηση Αστέρας - Ολυμπιακός.

Μάλιστα για τη διαιτησία στην Τούμπα έκρινε σωστή και την κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο Γκάμα για το μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια ενώ δεν ανέλυσε κάποια άλλη φάση παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Άρη.

Αυτί που προκαλεί εντύπωση όμως είναι πως δεν έχει μέσα ούτε μια φάση από την 7η αγωνιστική των playoffs όπου υπήρξαν φάσεις στο Παναθηναϊκός - Αστέρας που προκάλεσαν την οργή και στις δύο ομάδες.

ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ

Για το πάτημα του Μπρούνο Γκάμα στον Βιεϊρίνια:

"Ο διαιτητής καταλόγισε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα ποδοσφαιριστή της ομάδας του Άρη για μαρκάρισμα του σε αντίπαλο του. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της διαιτητικής ομάδας να δοθεί κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο παιχνίδι καθώς οι τάπες του παίκτη βρίσκουν τον αντίπαλο του στο άνω μέρος ανάμεσα στο πόδι και τον αστράγαλο. Η ενέργεια χαρακτηρίζεται ως πάτημα που στερείται μοχθηρίας δύναμης, ταχύτητας".

Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ με το μαρκάρισμα στον Κρμέντσικ:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου δύο ποδοσφαιριστές διεκδίκησαν τη μπάλα εντός της περιοχής πέναλτι. Ο διαιτητής έδωσε την πληροφορία στον VAR ότι ο αμυνόμενος ήταν αυτός που έπαιξε καθαρά τη μπάλα. Ωστόσο, οι γωνίες που ο VAR είχε στη διάθεση του έδειξαν ότι ο αμυνόμενος δεν έπαιξε τη μπάλα και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση για παράβαση πέναλτι, διότι ο επιτιθέμενος έπαιξε τη μπάλα και στη συνέχεια ο αμυνόμενος του πάτησε το πόδι το οποίο προκάλεσε την παράβαση".

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στον Χασάν στη φάση του δοκαριού του Ανδρούτσου:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου δύο ποδοσφαιριστές έπεσαν στο έδαφος εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την αξιολόγηση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για περίπτωση παράβασης πέναλτι καθώς οι δύο παίκτες μάχονταν για να κερδίσουν το χώρο τους και έφθασαν ταυτόχρονα στη φάση στην προσπάθεια τους να παίξουν τη μπάλα".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ

Για το γκολ της ΑΕΚ που δεν μέτρησε:

"Ο βοηθός διαιτητή σήκωσε τη σημαία του για να υποδείξει ότι η μπάλα είχε βγει εκτός παιχνιδιού πριν σημειωθεί τέρμα. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και επιβεβαίωσε την απόφαση του βοηθού διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου προτού σημειωθεί το γκολ και συνεπώς ο καταλογισμός του από τέρματος λακτίσματος ήταν σωστός".

Για το πέναλτι στον Μακέντα

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου ο παίκτης της ομάδας του Παναθηναϊκού έπεσε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα αντιπάλου του εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για περίπτωση πέναλτι καθώς ο αμυνόμενος λακτίζει το πόδι του επιτιθέμενου αφότου αυτός έχει παίξει τη μπάλα".

Photo Credits: Print Screen / Glomex

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ