STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κλάτενμπεργκ: "Σωστά το πέναλτι στον Παναθηναϊκό με χρήση του VAR"

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τόνισε κατά την ανάλυση των επίμαχων φάσεων της τελευταίας αγωνιστικής των play offs πως σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Χασάν και γύρισε πίσω η φάση μέσω VAR για δοθεί πέναλτι στον Παναθηναϊκό.

O Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ προχώρησε την Τρίτη (18/5) στην ανάλυση τεσσάρων φάσεων από τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των play offs και των play outs της Super League Interwetten, για να σταθεί στο κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στη φάση που προκάλεσε μπέρδεμα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Τότε, που ο διαιτητής δεν μέτρησε γκολ του Χασάν και γύρισε πίσω τη φάση μετά από ειδοποίηση του VAR για να καταλογίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σα στον Ιωαννίδη, με τον Κλάτενμπεργκ να υποστηρίζει πως ο άρχοντας του αγώνα έπραξε σωστά με την απόφαση που πήρε. Επιπλέον, υποστήριξε πως ήταν σωστή η κίτρινη κάρτα που δόθηκε στον Σάντσες για μαρκάρισμά του πάνω στον Ανδρούτσο.

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου ο τερματοφύλακας της ομάδας του Ολυμπιακού μάρκαρε τον αντίπαλο του σε διεκδίκηση της μπάλας. Η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε στην άλλη πλευρά του αγωνιστικού χώρου όπου παίκτης της ομάδας του Ολυμπιακού σημείωσε το τρίτο τέρμα.

Ο Var έλεγξε το μαρκάρισμα του τερματοφύλακα και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου, έπειτα από την οποία ο διαιτητής ακύρωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του Ολυμπιακού και καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι το αρχικό μαρκάρισμα του τερματοφύλακα της ομάδας του Ολυμπιακού συνιστά παράβαση και δεδομένου ότι συνέβη εντός περιοχής πέναλτι, ο καταλογισμός του πέναλτι ήταν σωστός.

Επιπρόσθετα η ΚΕΔ θεωρεί ότι το μαρκάρισμα αποστέρησε μια προφανή ευκαιρία για γκολ αλλά σε προσπάθεια του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα, συνεπώς η επίδειξη της κίτρινης κάρτας ήταν σωστή", ανέφερε για την επίμαχη φάση ενώ για το μαρκάρισμα του Σάντσες στον Ανδρούτσο, είπε.

"Η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα διότι το μαρκάρισμα στερείτο έντασης και βαναυσότητας ενώ το σημείο επαφής ήταν χαμηλά στο πόδι".

Για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ υποστήριξε πως δεν υπήρχε κάτι το αντικανονικό σε χέρι του Σάκιτς μετά από κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι ενώ υπογράμμισε πως ήταν σωστό το πέναλτι που σφυρίχτηκε υπέρ του Ατρομήτου στο ματς των play outs με τον Βόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ