ΕΛΛΑΔΑ

Κλάτενμπεργκ: Σφοδρές αντιδράσεις για σχόλιά του που αφορούν τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν διαιτητές

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κατά την υπογραφή του ως ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κατά την υπογραφή του ως ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ ΙΝΤΙΜΕ

Η τοποθέτηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τις γυναίκες που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τη διαιτησία προκάλεσε αντιδράσεις.

Στο επίκεντρο σχολίων βρίσκεται ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ λόγω τοποθέτησής του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο "talkSPORT".

Κατά τη διάρκειά της ο πρόεδρος της ΚΕΔ κλήθηκε να μιλήσει για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που να ασχολούνται με τη διαιτησία και η απάντησή του προκάλεσε αντιδράσεις.

"Το πρόβλημα με τις γυναίκες που επιλέγουν το δρόμο της διαιτησίας στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές;

Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο παιχνίδι των ανδρών, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις. Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών.

Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε, εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνουν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου.

Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων που υπήρξαν ήταν η ανάρτηση της ανταποκρίτριας του "talkSPORT", Φάι Καράθερς, η οποία έγραψε: "Ουάου Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε ποια εποχή ζεις; "Η εγκυμοσύνη σου κοστίζει τα 2/3 της ζωής σου". Αυτός ακριβώς είναι ο τύπος αυτών των γελοίων δηλώσεων που μας κρατούν πίσω και μας κάνουν πολλές από εμάς να μείνουν έγκυες».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ