ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Κλάτενμπεργκ για τον διαιτητή του Νότιγχαμ - Χάντερσφιλντ: "Παράξενος ορισμός, όχι μια σοφή επιλογή"

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε αγώνα της Super League
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε αγώνα της Super League EUROKINISSI

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ χαρακτήρισε "παράξενο" τον ορισμό του διαιτητή στον τελικό των playoffs της Championship μεταξύ της Νότιγχαμ και της Χάντερσφιλντ, που θα κρίνει την τρίτη ομάδα που θ' ανέβει στην Premier League.

Τις ενστάσεις του για τον ορισμό του Τζον Μος στον τελικό των playoffs της Championship μεταξύ της Νότιγχαμ και της Χάντερσφιλντ εξέφρασε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη στήλη που διατηρεί στην Daily Mail. Ο αρχιδιαιτητής της ελληνικής ΚΕΔ εστίασε σε δύο παραμέτρους που, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπ' όψιν προτού γίνει η επιλογή του συγκεκριμένου ρέφερι στο παιχνίδι που χαρίζει την άνοδο στην Premier League.

Χαρακτηριστικά έγραψε: "Είναι παράξενος ο ορισμός του Μος στον τελικό των playoffs για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αποσύρεται από τη διαιτησία. Όταν εγώ είχα ανακοινώσει ότι αποσύρομαι μού έλεγαν ότι δεν μπορούσα να διευθύνω μια αναμέτρηση επειδή ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι η Ένωση Διαιτητών δεν μπορούσε να ρισκάρει τυχόν συναισθηματισμούς από πλευράς μου την ώρα που είχα μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνω.

Το σεβάστηκα. Δεν ήθελα να επηρεάσω την αξιοπιστία της διοργάνωσης, έτσι το αντίο μου στην Premier League το 2017 ήταν ένα ματς μεταξύ της Γουέστ Μπρομ και Λέστερ. Μεσαίων ομάδων δηλαδή. Κι όμως ο Μος θα διευθύνει στο τελευταίο παιχνίδι του το πιο σημαντικό παιχνίδι στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Πιθανότατα την αναμέτρηση με την υψηλότερη πίεση για έναν διαιτητή από τη στιγμή που διακυβεύεται η άνοδος στην Premier League.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο 51χρονος διαιτητής ζει στο Λιντς. Με τους δεσμούς που έχει με το δυτικό Γιόρκσαϊρ, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν η πιο σοφή κίνηση να οριστεί διαιτητής σε ένα παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς που περιλαμβάνει τη Χάντερσφιλντ, ομάδα του δυτικού Γιoρκσάιρ.

Ειδικά μετά την πρόσφατη κόντρα της Φόρεστ με τη διαιτησία. VAR θα υπάρχει στο Γουέμπλεϊ ως ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά αν συμβεί οτιδήποτε αμφισβητούμενο, θα δώσει τροφή σε όσους ασκούν κριτική. Ο Μος θα εκτιμήσει την εμπιστοσύνη που τού έδειξαν οι ανώτεροί του, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η διαιτητική αρχή βοήθησε ιδιαίτερα τον εαυτό της με αυτή την απόφαση".

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ