THE SPORTS ECONOMIST

Κιομουρτζόγλου: Τι ισχύει για την Βέρντερ Βρέμης και τις ελληνικές ομάδες

Ο Ορέστης Κιομουρτζόγλου
Ο Ορέστης Κιομουρτζόγλου PATRICK SEEGER/DPA/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ήδη εκδηλωμένο το ενδιαφέρον της Βέρντερ Βρέμης για τον Ορέστη Κιομουρτζόγλου, ο οποίος βρίσκεται στη βιτρίνα της Χέρακλες έναντι αξιώσεων που θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως σε αυτό το σκηνικό να μοιάζει ρεαλιστική η αναφερθείσα από τα γερμανικά media ενδεχόμενη παρέμβαση ελληνικών ομάδων.

Για εμπλοκή "αιωνίων" έκανε λόγο σε πρόσφατο δημοσίευμά της η γερμανική Bild ως προς τη διεκδίκηση του Ορέστη Κιομουρτζόγλου από την Βέρντερ Βρέμης. Ο δις διεθνής με την Ελπίδων της Γερμανίας ομογενής αμυντικός χαφ βρίσκεται όντως στο στόχαστρο των "πράσινων", οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη προσεγγίσει την ομάδα του, την Χέρακλες, επισημοποιώντας το ενδιαφέρον τους για τον εδώ και τρία χρόνια αναντικατάστατο στην Erevidisie 23χρονο άσο.

Εμπλοκή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού βάσει των όσων προκύπτουν τόσο από την πλευρά του ποδοσφαιριστή όσο και από την πλευρά του ολλανδικού club, δεν υφίσταται. Τουλάχιστον σε ανάλογο επίπεδο. Είναι γεγονός πως ο Κιομουρτζόγλου έχει τσεκαριστεί και από τους πρωταθλητές Ελλάδας και από το "τριφύλλι", αλλά και από την ΑΕΚ παλιότερα (και πιο στοχευμένα και πιο επιστάμενα…), ειδικά μάλιστα στην εποχή που γινόταν λόγος για κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (κάτι που όμως δεν προχώρησε και δεν φαίνεται διάθεση, εκατέρωθεν, να συμβεί και από εδώ και πέρα), αλλά ως εκεί. Τίποτα όμως περισσότερο, τίποτα επίσημο, ούτε έστω η παραμικρή περαιτέρω ενημέρωση προς ομάδα ή παίκτη.

Ετσι κι αλλιώς, η προτίμηση του ίδιου του ποδοσφαιριστή είναι να επιστρέψει στη γενέτειρά του (στο Μόναχο γεννήθηκε) και εξ αυτού είναι θετικός στην προοπτική της Βέρντερ ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, μιας και η ομάδα της Βρέμης διεκδικεί φέτος την επάνοδο της στην Bundesliga. Επιπρόσθετα, και το δικό της ενδιαφέρον είναι επίσης ανεξάρτητο από το αν καταφέρει να κερδίσει τον προβιβασμό της.

Το μόνο που ίσως διαφοροποιηθεί θα είναι το επίπεδο των απαιτήσεων της Χέρακλες, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει βάλει στην βιτρίνα τον Κιομουρτζόγλου μιας και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, οπότε το προσεχές προσδοκά σε πώλησή του, αξιώνοντας στις πρώτες επαφές με την Βέρντερ ένα ποσό γύρω στα 3 εκατ. ευρώ – όσα δηλαδή ζήτησε και το περασμένο καλοκαίρι από το Αννόβερο που επίσης ενδιαφέρθηκε σοβαρά, αλλά δεν έφτασε τόσο ψηλά την προσφορά του - και φιλοδοξώντας τελικά να εισπράξει οτιδήποτε πάνω από 2 εκατομμύρια.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ