SERIE A

Κιελίνι για τη ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί: "Εγώ ως Ιταλός ντρέπομαι"

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Αγγλία
Ο Τζόρτζιο Κιελίνι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Αγγλία @2021 PAUL ELLIS/POOL VIA AP IMAGES

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αποδοκίμασε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν οι παίκτες της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί και Βίκτορ Οσιμέν, στην αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι, τονίζοντας πως ο ίδιος αισθάνεται ντροπή για όλα όσα συνέβησαν.

Η Νάπολι έκανε το 7 στα 7 απέναντι στη Φιορεντίνα (1-2) την περασμένη Κυριακή (3/10) και πλέον απολαμβάνει μόνη τον αέρα της κορυφής. Ωστόσο, οι παίκτες των παρτενοπέι δεν μπόρεσαν να απολαύσουν το σημαντικό διπλό που πέτυχαν στην έδρα των "βιόλα", αφού η αναμέτρηση αμαυρώθηκε από τις ρατσιστικές επιθέσεις που κατήγγειλαν πως δέχθηκαν από οπαδούς των γηπεδούχων οι Βίκτορ Οσιμέν και Καλιντού Κουλιμπαλί.

Αμφότερες οι δύο ομάδες καταδίκασαν τα άσχημα περιστατικά, ενώ θέση πήρε και ο καπιτάνο της εθνικής Ιταλίας, Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος αποδοκίμασε τις ρατσιστικές επιθέσεις, τονίζοντας πως είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

"Ντράπηκα, τόσο ως Ιταλός όσο και ως πολίτης της Τοσκάνης, επειδή η Ιταλία δεν είναι χώρα για ρατσιστές. Είναι κάτι απαράδεκτο, χρειαζόμαστε νόμους και κανόνες για να εφαρμοστούν", τόνισε ο 37χρονος Ιταλός.

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ