ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Κιελίνι για European Super League: "Πρέπει να δημιουργηθούν νέες διοργανώσεις"

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι σε αναμέτρηση της Γιουβέντους απέναντι στην Πάρμα
Ο Τζόρτζιο Κιελίνι σε αναμέτρηση της Γιουβέντους απέναντι στην Πάρμα © 2019 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι δήλωσε τη στήριξή του στην European Super League, ενώ τόνισε πως πρέπει να μειωθούν οι ομάδες της Serie A για να τονωθεί ο ανταγωνισμός.

Η Γιουβέντους παραμένει στις ομάδες που πιστεύουν στο πλάνο της European Super League μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Ο αρχηγός των μπιανκονέρι σε συνέντευξή του στο DAZN μίλησε υπέρ της ESL τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει αναμόρφωση στο καλεντάρι.

"Συζητάμε αρκετά χρόνια αυτό το θέμα με τον πρόεδρο. Το μέλλον του ποδοσφαίρου κατευθύνεται σε μία ευρωπαϊκή προσέγγιση παρά στα εθνικά πρωταθλήματα. Ένας παίκτης επιπέδου Γιουβέντους θέλει να παίζει αυτά τα παιχνίδια. Οι αθλητές του επιπέδου μας, αλλά και οι οπαδοί, θέλουν να βλέπουν περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δεν υπάρχει γυρισμός. Οι θεσμοί, οι ομάδες και οι παίκτες πρέπει να αναμορφώσουν το καλεντάρι και να δημιουργήσουν νέες διοργανώσεις που θα αναζωογονήσουν το άθλημα, το οποίο παραμένει το ομορφότερο στον πλανήτη. Στις ΗΠΑ δημιουργούν Super Leagues σε κάθε άθλημα" ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακόμη εξέφρασε την άποψή του ότι θα πρέπει να υπάρξει και μείωση στις ομάδες της Serie A: "Πρέπει να επιστρέψουμε στις 16 ομάδες, αλλά νομίζω ότι και οι 18 θα επιτρέψουν στο πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό και να δώσει αέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι αναγκαίο να καθίσουμε και να συζητήσουμε πώς θα κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ