FOOTBALL ANALYSIS

Κέβιν Σόνι: Ο "μαύρος πάνθηρας" που εντυπωσιάζει με τον Αστέρα

Ο Κέβιν Σόνι
Ο Κέβιν Σόνι INTIME SPORTS

Ο Αστέρας πέτυχε διάνα το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του Καμερουνέζου επιθετικού, Κέβιν Σόνι, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του φετινού πρωταθλήματος.

Το περασμένο καλοκαίρι οι διοικούντες τον Αστέρα αναζητούσαν έναν ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τον MVP της περσινής σεζόν, Χερόνιμο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Κέβιν Σόνι. O 23χρονος Καμερουνέζος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Τζιρόνα, η οποία την περσινή σεζόν τον είχε παραχωρήσει δανεικό στη δεύτερη ομάδα των Βιγιαρεάλ και Θέλτα.

Ο Σόνι αναζητούσε μία ομάδα που θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα ξεδιπλώσει τις αρετές του, αφού κανείς δεν αμφισβητούσε το ταλέντο του, αλλά ήταν δεδομένο πως του έλειπε η διάρκεια και η συνέπεια στο παιχνίδι του. Ο Αστέρας τού έδωσε το χώρο και τον χρόνο για να παρουσιάσει στο χορτάρι όσα ήταν ικανός να κάνει. Κι η αλήθεια είναι πως δεν άργησε να έρθει η... απόσβεση. Αποκορύφωμα η εντυπωσιακή εμφάνιση στο 6-2 επί του Ατρομήτου, όπου σημείωσε δύο υπέροχα γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ.

Γκολάρες και πρώτος σκόρερ στον Αστέρα

Βέβαια, τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν έρθει νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Αρχικά στην αναμέτρηση με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, όπου πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ και στη συνέχεια στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, όπου σημείωσε το νικητήριο τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ο Μίλαν Ράσταβατς διέκρινε άμεσα την ικανότητα που έχει ο Σόνι τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση, με αποτέλεσμα να τον μετατοπίσει στο "10", πίσω από τον φορ, προσφέροντάς του ελευθερία κινήσεων. Μία απόφαση που τον δικαίωσε απόλυτα, αφού ήταν η απαρχή για τα συνεχόμενα καλά ματς του 23χρονου ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα για τον Αστέρα με τέσσερα γκολ, ενώ έχει καλύψει άριστα (τουλάχιστον εκτελεστικά) και το κενό που άφησε ο Μπαράλες σε κάποια παιχνίδια.

Όχι ιδιαίτερα απειλητικός, αλλά δεδομένα παραγωγικός

Ο Σόνι έχει 3.05 τελικές ανά 90' στο φετινό πρωτάθλημα και είναι πίσω μόνο από τους Ελ Αραμπί (4.09), Καρέλη (3.43), Αραούχο (3.27), Μαντσίνι (3.27) και τον συμπαίκτη του, Χερόνιμο Μπαράλες. Πάμε να δούμε το widget της Opta/Stats Perform με τις τελικές του Καμερουνέζου και την βοήθεια των expected goals.

Όπως είναι εμφανές, ο Σόνι αρέσκεται να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά την ίδια στιγμή απειλεί και μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως, πέρα από το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν έχει καταφέρει να βρει μεγάλες ευκαιρίες μέσα στην περιοχή.

Είναι, λοιπόν, ένα στοιχείο που καλείται να βελτιώσει, όπως και τις θέσεις που εκτελεί μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το θετικό, βέβαια, είναι πως παρότι έχει 17 τελικές με "αξία" 1.30 xGoals, έχει καταφέρει να σκοράρει τέσσερα γκολ. Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικός, αλλά είναι δεδομένα παραγωγικός.

Λιγότερες ενέργειες στην περιοχή μόνο από Ελ Αραμπί - Τικίνιο

Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει και το στυλ παιχνιδιού του είναι το γεγονός πως έχει 5.2 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή ανά 90 λεπτά και είναι πίσω μόνο από τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Τικίνιο Σοάρες που έχουν 7.16 και 5.54 αντίστοιχα. Όχι μόνο πατάει περιοχή, αλλά γίνεται και επικίνδυνος για τους αντιπάλους του. Σπουδαίο κατόρθωμα αν σκεφτεί κανείς ποιους ποδοσφαιριστές αφήνει πίσω του, αλλά και ποιους έχει μπροστά του.

Παράλληλα, όμως, είναι ο κορυφαίος ντριμπλέρ του πρωταθλήματος με 1.25 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά 90', με τους Χόρχε Ντίας (1.20), Χουάν Νέιρα (1.16) και Στίβεν Τσούμπερ (1.01) να ακολουθούν. Απόδειξη της εξαιρετικής τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει, αλλά και της ποιότητάς του.

Στον Αστέρα δούλεψαν μεθοδικά και με πλάνο για την απόκτησή του και όπως όλα δείχνουν όχι μόνο δικαιώνονται, αλλά διαθέτει ένα περιουσιακό στοιχείο (μέχρι το 2024) που είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσει τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους αν συνεχίσει το ίδιο καλά. Άλλωστε, οι Αρκάδες γνωρίζουν πώς να αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές, αλλά και πώς να πωλούν την κατάλληλη στιγμή και στη σωστή τιμή.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ