ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Κεραυνοί" Βαλμπουενά κατά Μαρσέιγ: "Νόμιζα ότι άγγιξαν πάτο, αλλά υπάρχει και πιο κάτω"

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÏÑÔÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Ο Βαλμπουενά στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο EUROKINISSI

Η νέα ήττα της Μαρσέιγ στο πρωτάθλημα οδήγησε τον Ματιέ Βαλμπουενά στην απόφαση να ασκήσει σκληρή κριτική στην τέως ομάδα του, βάζοντας στο στόχαστρο παίκτες, προπονητή και διοίκηση. Διαβάστε τα λόγια του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020, αφού πρώτα ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" τη Μαρσέιγ, ο Ματιέ Βαλμπουενά βγήκε μπροστά και ξέσπασε κατά των Μασσαλών, κάνοντας λόγο για άψυχη ομάδα, χωρίς προσωπικότητα και ηγέτη.

Την Τετάρτη (20/1) η Μαρσέιγ ηττήθηκε 0-1 από τη Λανς, με αποτέλεσμα μετά από 19 παιχνίδια στη Ligue 1 να βρίσκεται στην 6η θέση, με απολογισμό 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, που συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση, ασκώντας σκληρή κριτική στην ομάδα με την οποία έπαιξε από το 2006 μέχρι το 2014. "Επίθεση" σε παίκτες, προπονητή, αλλά και διοίκηση....

"Τρεις μήνες αργότερα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Οι πρώτοι που φταίνε είναι οι παίκτες. Υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα στη Μαρσέιγ, σε όλα τα επίπεδα. Όταν φοράς τη φανέλα της Μαρσέιγ οφείλεις να έχεις προσωπικότητα, χαρακτήρα και αυτοεκτίμηση. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Όταν δέχεσαι ένα γκολ, σε νορμάλ συνθήκες αντιδράς.

Εδώ δεν είδαμε αντίδραση. Ξέρω καλά τον Στiβ (σ. Μανταντά). Το βλέπω στο πρόσωπό του. Είναι αρχηγός χωρίς κουράγιο, απογοητευμένος εντελώς από αυτήν την κατάσταση. Το βλέπω στην έκφραση του προσώπου του. Ο Βίλας Μπόας βρίσκεται στη Μαρσέιγ 1,5 χρόνο.

Δεν έχει βελτιώσει καθόλου την ομάδα. Με τη Λανς όλοι έρχονταν δεύτερη στη μπάλα, όλοι ήταν χαμένοι στο γήπεδο. Με τη Νιμ έδωσαν την αίσθηση ότι άγγιξαν πάτο, αλλά υπάρχει και πιο κάτω. Ήταν καταστροφικό από όπου και να το πιάσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία να τα βάλουμε στο τραπέζι και να στείλουμε τελεσίγραφα. Ο Eyraud (πρόεδρος) έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης, το ίδιο και ο McCourt (ιδιοκτήτης), δεν τον έχουμε δει καθόλου".

Ο Βαλμπουενά με τη Μαρσέιγ πήρε ένα πρωτάθλημα (2009), τρία λιγκ καπ (2010, 2011, 2012) και δύο γαλλικά σούπερ καπ (2011, 2012).΄

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ