ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Αθωώθηκε ο Αλ Κελαϊφί για την υπόθεση διαφθοράς στα τηλεοπτικά

Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί σε προπόνηση της Παρί Σεν Ζερμέν πριν τον τελικό του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου
Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί σε προπόνηση της Παρί Σεν Ζερμέν MIGUEL A. LOPES/POOL VIA AP, FILE

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, δικαιώθηκε από δικαστήριο της Ελβετίας για την υπόθεση διαφθοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, είχε κατηγορηθεί για υπόθεση διαφθοράς που αφορά τα δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων, μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Equipe, ο Βάλκε απέκτησε -μέσω του Αλ Κελαϊφί- μία βίλα στη Σαρδηνία για περίοδο 18 μηνών χωρίς να πληρώσει ενοίκιο, το οποίο κυμαινόταν κανονικά από 900.000 έως 1.800.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης 36 μηνών για τον Βάλκε και 28 μηνών για τον Κελαϊφί. Την Παρασκευή (30/10) η δίκη ολοκληρώθηκε και πρώην γενικός γραμματέας της FIFA καταδικάστηκε σε φυλάκιση 120 ημερών με αναστολή ενώ θα χρειαστεί να επιστρέψει στην παγκόσμια ομοσπονδία 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, ο Κελαϊφί αθωώθηκε αφού απαλλάχθηκε από τις σχετικές κατηγορίες. Η υπερασπιστική γραμμή του προέδρου της Παρί ισχυρίστηκε ότι η βίλα ποτέ δεν ανήκε σε εκείνον. Μάλιστα, μετά την ετυμηγορία έκανε και μία δήλωση.

"Μετά από τέσσερα χρόνια εκστρατείας εναντίον μου, καθάρισα επιτέλους το όνομά μου. Η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση και αποκαθιστά την πίστη μου στο κράτος δικαίου, καθώς αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες ήταν αβάσιμες" ανέφερε ο Κελαϊφί.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ