ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καζακστάν - Φινλανδία 0-2: Ο Πούκι πέρασε τον Λίτμανεν και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της χώρας

Ο Τέεμου Πούκι της Φινλανδίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Βέλγιο για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Γκάζπρομ Αρένα", Αγία Πετρούπολη | Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
Ο Τέεμου Πούκι της Φινλανδίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Βέλγιο για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Γκάζπρομ Αρένα", Αγία Πετρούπολη | Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 © 2021 ANATOLY MALTSEV/ASSOCIATED PRESS

Ο Τέεμου Πούκι σκόραρε δις στη νίκη της Φινλανδίας επί του Καζακστάν, έφερε τη χώρα του στη 2η θέση του 4ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και ταυτόχρονα προσπέρασε τον Γιάρι Λίτμανεν στην κορυφή των σκόρερ της χώρας.

Ο Τέεμου Πούκι έγραψε ιστορία με τα γκολ που σημείωσε στη νίκη 2-0 της Φινλανδίας επί του Καζακστάν στο Νουρ Σουλτάν, για την 8η αγωνιστική του 4ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο Φινλανδός επιθετικός όχι μόνο βοήθησε τη χώρα του να παραμείνει στο κόλπο της 2ης θέσης, από τη στιγμή που η κορυφή μοιάζει να ανήκει στη Γαλλία, αλλά ξεπέρασε και ένα θρύλο της χώρας, τον Γιάρι Λίτμανεν.

Ο 31χρονος παίκτης της Νόριτς σκόραρε στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου και στην αρχή του 2ου, έφτασε τα 33 διεθνή γκολ από το 2009 σε 98 εμφανίσεις και άφησε πίσω του τον άλλοτε επιθετικό του Άγιαξ.

Με τη νίκη αυτή, η Φινλανδία έπιασε την Ουκρανία στη 2η θέση με 8 βαθμούς και άφησε δύο βαθμούς πίσω τη Βοσνια, με όλες τις ομάδες πλέον να έχουν 6 παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Η βαθμολογία του 4ου προκριματικού ομίλου

Οι τελευταίες αγωνιστικές


TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ