ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατίδης: "Ονειρευόμαστε το τρόπαιο"

Κατίδης: "Ονειρευόμαστε το τρόπαιο"
Κατίδης Γιαννιώτας

Ο αρχηγός της Εθνικής Νέων, Γιώργος Κατίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Uefa για την ως τώρα πορεία της Εθνικής Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το όνειρο της κατάκτησης του θεσμού. Διαβάστε αναλυτικά.

Στα ημιτελικά του Euro Κ19, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος Νέων από χθες ύστερα από τη νίκη της επί των Πορτογάλων.

Ο αρχηγός Γιώργος Κατίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας δύο τέρματα και μία μέρα μετά έδωσε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην επίσημη ιστοσελίδα της Uefa.

"Κερδίσαμε, γιατί να μη χαμογελάμε; Είχα να δεχτώ τόσα μηνύματα και τηλεφωνήματα από τα γενέθλιά μου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Είμαι τόσο χαρούμενος που ανυπομονώ για τον ημιτελικό της Πέμπτης" είπε ο Κατίδης, ο οποίος προσέθεσε:

"Το μόνο που μετράει είναι πως νικήσαμε. Όλοι το λένε αυτό, σωστά; Τέλος πάντων, είναι δουλειά μου να βρίσκομαι στις φάσεις και να κάνω ό,τι μπορώ για να σκοράρω. Κόντρα στην Πορτογαλία όλα δούλεψαν εξαιρετικά".

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Γιάννη Γιαννιώτα, συμπαίκτη του -και- στον Άρη, είπε: "Είμαστε μαζί από παιδιά στο σύλλογό μας και στις εθνικές ομάδες. Μπορούμε να συνεργαστούμε με κλειστά τα μάτια στις προπονήσεις. Είναι πολύ εύκολο για εμάς να μαντέψουμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου".

Για το κακό ξεκίνημα και την ήττα από την Ισπανία σχολίασε: "Έχουμε τη φήμη πως χάνουμε πάντα το πρώτο παιχνίδι στις μεγάλες διοργανώσεις. Ήμασταν αγχωμένοι, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Είμαστε η ίδια ομάδα εδώ και πέντε χρόνια και γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε τις καταστάσεις. Η πρόοδός μας στο τουρνουά το αποδεικνύει".

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, την οποία είχε νικήσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 για το Κ17. Το αρνητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με τον Κατίδη είναι πως θα μας υπολογίζουν: "Τους έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και γνωρίζω πως συνήθως έχουν εξαιρετικές ομάδες, που δύσκολα τις νικάς. Επίσης, ξέρω πως δε θα μας υποτιμήσουν. Τακτικά θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι".

Τέλος, το σχόλιο του Κατίδη περί κατάκτησης του κυπέλλου ήταν το ακόλουθο: "Ο προπονητής μάς δείχνει μία φωτογραφία του τροπαίου σχεδόν κάθε μέρα για να μας δίνει κίνητρο. Πραγματικά έχουμε αρχίσει να ονειρευόμαστε πως θα το πάρουμε για να είμαι ειλικρινής. Απέχουμε μόνο ένα παιχνίδι από τον τελικό".

Δείτε το προφίλ της Εθνικής Νέων

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ