ΑΕΚ

Καρέρα: "Κομβικό το παιχνίδι με την Ζόρια, πρέπει να παλέψουμε"

Ο Μάσιμο Καρέρα στην συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ-Ζόρια
Ο Μάσιμο Καρέρα στην συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ-Ζόρια EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάσιμο Καρέρα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ζόρια (26/11, 17:55) ότι το παιχνίδι είναι κομβικό και ο αντίπαλος δεν θα πρέπει να θεωρηθεί εύκολος.

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ζόρια (26/11, 19:55) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο προπονητής της Ένωσης, Μάσιμο Καρέρα, παρουσιάστηκε μπροστά από τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

Ο Ιταλός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η αναμέτρηση με την Ζόρια είναι κομβική και γι' αυτό τον λόγο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά μαχητικότητα. Επιπλέον όσον αφορά τις επιλογές του τόνισε ότι γνωρίζει ήδη ποιος θα αντικαταστήσει τον Μάνταλο στη βασική 11άδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρέρα:

Για το παιχνίδι με τη Ζόρια: "Θεωρώ ότι το αυριανό παιχνίδι, είναι κομβικό. Μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Αύριο θα πρέπει να υποφέρουμε, να παλέψουμε. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με μαχητικότητα και αγωνιστικότητα".

Για την προσέγγιση του αγώνα: "Η ΑΕΚ πάντα κάνει αυτό που μπορεί, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ανάλογα τον αντίπαλο δημιουργούνται διαφορετικές καταστάσεις. Ο στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε τον αγώνα. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε μία απλή ομάδα. Αν νομίζουμε ότι είναι εύκολος αγώνας θα έχουμε προβλήματα. Τα ματς τα κερδίζεις στον αγωνιστικό χώρο".

Για την απουσία του Μάνταλου και το σύστημα: "Την ιδέα τον έχω για το ποιος θα παίξει και πώς θα παίξουμε. Θα κάνουμε προπόνηση βέβαια σήμερα και θα πάρω την τελική απόφαση. Ξέρω βέβαια ήδη ποιος θα παίξει".

Για τον Λιβάι Γκαρσία: "Προπονείται 2-3 μέρες με την υπόλοιπη ομάδα. Θεωρώ ότι είναι διαθέσιμος, αλλά δεν είναι σε κατάλληλη φυσική κατάσταση να αντέξει ολόκληρο αγώνα. Θα τον βλέπουμε να παίρνει λεπτά για να φτάσει στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Η ΑΕΚ παίζει πάντα για να κερδίζει. Οι ομάδες σε ένα ματς ωστόσο είναι δύο, καμιά φορά ο αντίπαλος σε δυσκολεύει περισσότερο, σε εμποδίζει να δείξεις πράγματα, κάποιες φορές υποφέρεις. Το σημαντικό είναι η όρεξη που δείχνεις και ο στόχος να κερδίσεις το παιχνίδι".

Για την ιεράρχηση των διοργανώσεων: "Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι δίνοντας τα πάντα, ανεξαρτήτως παιχνιδιού. Ο κάθε αγώνας είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Από τώρα μέχρι και την διακοπή των Χριστουγέννων έχουμε οκτώ αγώνες που θα είναι οκτώ τελικοί. Πρέπει να παίζουμε με την σωστή σκέψη για να τους κερδίσουμε".

ΣΑΚΧΟΦ: "ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από την πλευρά του ο Γέβχεν Σάκχοφ δήλωσε: "Η ομάδα αποκαταστάθηκε από τον κορονοϊό. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο αυριανό. Δυστυχώς οι φίλαθλοι μας δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο λόγω της κατάστασης. Ξέρουμε ότι μας στηρίζουν, θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο.

Η ένταξη μου στην ομάδα έγινε γρήγορα. Οφείλεται στον προπονητή και στους συμπαίκτες μου . Με βοηθησαν να ενταχθώ στην ομάδα τόσο γρήγορα".

TAGS ΑΕΚ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ