LA LIGA

Κάντιθ - Μπαρτσελόνα 2-1: Ναυάγιο στην Ανδαλουσία

Οι παίκτες της Κάντιθ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα
Οι παίκτες της Κάντιθ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα AP PHOTO/ALVARO RIVERO

Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ κακή με άμυνα "παιδική χαρά" στην Ανδαλουσία και γνώρισε την ήττα (2-1) από την Κάντιθ, η οποία είχε νικήσει και τη Ρεάλ. Οι μπλαουγκράνα έχουν τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη εκτός έδρας. (VIDEOS)

Η Κάντιθ υποδέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου (5/12) στο Εστάδιο Ραμόν ντε Καράνθα την Μπαρτσελόνα για τη 12η αγωνιστική της ισπανικής Liga και πανηγύρισε τη δίκαιη νίκη με 2-1.

Η Μπάρτσα υποφέρει εκτός έδρας, έχει τέσσερις σερί ματς μακριά από τη Βαρκελώνη που δεν έχει πανηγυρίσει τη νίκη.

Από τη μετριότητα στην Ανδαλουσία δεν ξέφυγε κανείς. Ούτε ο Μέσι (3 γκολ στα τελευταία 16 εκτός έδρας στη La Liga) με τον ισπανικό Τύπο να ασκεί έντονη κριτική στην απόδοση του Αργεντινού.

Και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο -12 από την Ατλέτικο, στην έβδομη θέση της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος. Προφανώς επιβεβαιώνεται από τη στατιστική ότι πρόκειται για τη χειρότερη εκκίνηση της ιστορίας της.

Εάν υπήρχε κατάταξη των προπονητών της ομάδας της Βαρκελώνης με βάση τη βαθμολογία στα πρώτα δέκα ματς πρωταθλήματος κάθε σεζόν, ο Κούμαν θα καταλάμβανε την 40ή θέση σε σύνολο 48 (ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα καταλάμβανε την πρώτη)

Στο Κάντιθ είχε 82% κατοχή μπάλας - μόνο δύο φορές έχει ξεπεράσει αυτό το ποσοστό τις τελευταίες 13 σεζόν, μία με τον Γκουαρδιόλα, μία με τον Σετιέν - ο πίνακας όμως με το σκορ στο Ραμόν ντε Καράνθα ήταν αμείλικτος (2-1).

Η Κάντιθ - φόνισσα τον γιγάντων καθώς είχε νικήσει στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ - κατάφερε να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα, καθώς άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ από αριστερά, ο Φάλι (τον μάρκαρε ο Γκριεζμάν) έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Όσκαρ Μινγκέθα στην προσπάθεια να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα και ο Άλβαρο Χιμένεθ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Η φάση ελέγχθηκε με VAR για οφσάιντ, αποφάνθηκε ότι όλα εξελίχθηκαν κανονικά και το γκολ μέτρησε.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Γκριεζμάν να μην μπορεί να κάνει την προβολή στην παράλληλη μπαλιά του Ντεστ και τον Κουτίνιο στο δεύτερο δοκάρι να αστοχεί χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αυτή η ορμή καταλάγιασε. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τη μοναδική ευκαιρία που είχαν στην αντεπίθεση με τον Χάιρο και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν έστω και με αυτογκόλ στην ισοφάριση.

Ο Μέσι έβγαλε τρομερή κάθετη στον Άλμπα αριστερά εντός περιοχής, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα. Η παρέμβαση του Αλκαλά είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1.

Η χαρά όμως τη Μπάρτσα δεν κράτησε πολύ. Ο Άλβαρο Νεγρέδο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δεν χαρίστηκε στην άμυνα - "παιδική χαρά" των Καταλανών.

Ο Άλμπα εκτέλεσε το πλάγιο, ο Λανγκλέ δεν είχε αποφασίσει εάν θα άφηνε στον Τερ Στέγκεν, ο πρώην φορ της Ρεάλ πέρασε και τον Ντε Γιονγκ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΚΑΝΤΙΘ (Άλβαρο): Λεδέσμα, Καρθελέν, Φάλι, Μάουρο (19' λ.τρ Αλκαλά), Εσπίνιο, Περέα (80' Μπόμπι), Ιθκιέρδο (80' Αλέχο), Μποντιζέ, Γιόνσον (81' Φερνάντες), Άλβαρο (62' Νεγρέδο), Άλεξ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (78' Τρινκάο), Μινγκέθα (46' Πέδρι), Λανγκλέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (78' Πιάνιτς), Κουτίνιο (46' Ντεμπελέ), Μέσι, Γκριεζμάν, Μπρέθγουεϊτ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

Μπιλμπάο - Θέλτα 0-2 (61' Μάγιο, 78' Άσπας)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Λεβάντε - Χετάφε 3-0 (5' Ροζέρ, 17' Γκομεθ, 57' Ντε Φρούτος)

Σεβίλλη - Ρεάλ 0-1 (55' αυτ. Μπόνο)

Ατλέτικο - Βαγιαδολίδ 2-0 (56' Λεμάρ, 72' Γιορέντε)

Κάντιθ - Μπαρτσελόνα 2-1 (9' Άλβαρο, 63' Νεγρέδο / 58' αυτ. Αλκαλά)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Γρανάδα - Ουέσκα (15:00)

Οσασούνα - Μπέτις (17:15)

Βιγιαρεάλ - Έλτσε (19:30)

Αλαβές - Σοθιεδάδ (22:00)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Έιμπαρ - Βαλένθια (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ατλέτικο 26

2. Σοθιεδάδ 24

3. Ρεάλ 20

4. Βιγιαρεάλ 20

5. Κάντιθ 18

6. Σεβίλλη 16

7. Μπαρτσελόνα 14

8. Γρανάδα 14

9. Μπιλμπάο 13

10. Έλτσε 13

11. Έιμπαρ 13

12. Αλαβές 13

13. Χετάφε 13

14. Θέλτα 13

15. Βαλένθια 12

16. Μπέτις 12

17. Λεβάντε 11

18. Οσασούνα 11

19. Βαγιαδολίδ 10

20. Ουέσκα 7

*Οι τέσσερις πρώτοι απευθείας ομίλους Champions League

**Ο πέμπτος απευθείας ομίλους Europa League

***Ο έκτος στα playoffs του Europa Conference League

ΣΚΟΡΕΡ

7 γκολ

Μίκελ Ογιαρθάμπαλ (Σοθιεδάδ)

6 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ)

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της La Liga και άλλων πρωταθλημάτων

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ