LA LIGA

Κάντιθ - Ατλέτικο 1-4: Απόλυτη κυρίαρχος στην Ανδαλουσία

Ο Αντουάν Γκριζεμάν πανηγυρίζει γκολ με την Ατλέτικο κόντρα στην Λίβερπουλ
Ο Αντουάν Γκριζεμάν πανηγυρίζει γκολ με την Ατλέτικο κόντρα στην Λίβερπουλ @2021 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ατλέτικο ήταν σαρωτική στην Ανδαλουσία όπου κυριάρχησε με 4-1 της Κάντιθ, με το τρίποντο αυτό να φέρνει τους πρωταθλητές Ισπανίας μία ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Πριν από λίγα 24ωρα πληγώθηκε στο Champions League όταν γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μίλαν, όμως η Ατλέτικο έχει χαρακτηριστικά ομάδας που πεισμώνει και ξέρει να απαντάει και το απέδειξε περίτρανα το βράδυ της Κυριακής (28/11), με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να θριαμβεύει με 4-1 εκτός έδρας της Κάντιθ για την 15η αγωνιστική της La Liga και να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους ροχιμπλάνκος να μένουν στο 0-0 κόντρα στην 17η της βαθμολογίας, Κάντιθ, όμως στο δεύτερο μπήκαν αποφασισμένοι να δείξουν τη διαφορά ποιότητας που τους χωρίζει από τους αντιπάλους τους και μέσα σε ένα 20λεπτο καθάρισαν το τρίποντο με συνοπτικές διαδικασίες, με τους Λεμάρ, Γκριεζμάν και Κορέα να φτάνουν το σκορ στο επίπεδο του 0-3 από το 56ο μέχρι το 76ο λεπτό.

Ο Τόμας Λεμάρ πέτυχε μάλιστα το πρώτο γκολ της καριέρας του με κεφαλιά ενώ ο Αντουάν Γκριεζμάν σκόραρε απέναντι σε 33η διαφορετική ομάδα από τις 34 που έχει αντιμετωπίσει στην La Liga (σε σύνολο 159 γκολ που έχει στο ενεργητικό του ο Γάλλος), με τη μοναδική απέναντι στην οποία δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα να είναι η νυν ομάδα του.

Στο 86' οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της τιμής μειώνοντας σε 1-3 με αυτογκόλ του Όμπλακ, για να έρθει όμως απάντηση σε χρόνο dt από τους πρωτευουσιάνους, που έκαναν τη σέντρα και διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 για την "Ατλέτι" στο ίδιο λεπτό με σκόρερ τον Κούνια.

ΚΑΝΤΙΘ: Λεντέσμα, Κάρσελεν, Χαρογιάν, Κάλα, Εσπίνο, Σάντσες (78' Τσαπέλα), Γιόενσον (83' Φάλι), Φερνάντεθ (83' Μπαστίδα), Περέα (68' Νεγρέδο), Λοσάνο, Σομπρίνο (77' Αρθαμέντια)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Χιμένες (34' Φελίπε), Ερμόσο, Λεμάρ (73' Κορέα), Κόκε, Ντε Πάουλ, Καράσκο, Σουάρες (73' Κούνια), Γκριεζμάν

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS LA LIGA ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ