SERIE A

Κάλιαρι - Λάτσιο 0-3: Δεν παρατάνε τη μάχη της Ευρώπης οι αετοί

Ο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ της Λάτσιο με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς κόντρα στην Μπολόνια
Ο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ της Λάτσιο με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς 2022 AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η Λάτσιο επιβλήθηκε άνετα με 3-0 της Κάλιαρι στην Σαρδηνία και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα, για να ανέβει στην 7η θέση της Serie A και να παραμείνει στο ευρωπαϊκό κόλπο.

Η Λάτσιο υπέστη ήττα-σοκ την περασμένη αγωνιστική όταν δέχτηκε γκολ από την Νάπολι στο 90+4' (1-2) όμως ταξίδεψε στην Σαρδηνία με πολύ θετική παράδοση, έχοντας χάσει τελευταία φορά από την Κάλιαρι στο πρωτάθλημα τον Μάιο του 2013, κάτι που φρόντισε να διατηρήσει.

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι πήραν το προβάδισμα με το εύστοχο πέναλτι του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 19' (δόθηκε ύστερα από χρήση VAR για σουτ του Λουίς Αλμπέρτο που σταμάτησε στο χέρι του Αλτάρε) και στο 42' έκαναν τη ζωή τους ακόμα πιο εύκολη, κάνοντας το 2-0 με τον Λουίς Αλμπέρτο σε μία σεμιναριακή αντεπίθεση των φιλοξενουμένων όπου συμμετείχαν επίσης οι Ιμόμπιλε και Άντερσον.

Η Κάλιαρι απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Μαρίν στο 57' που εξουδετέρωσε ο Στρακόσα και πέντε λεπτά αργότερα ο Φελίπε Άντερσον φρόντισε να βάλει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση γράφοντας το 3-0 με θαυμάσια σόλο ενέργεια, για να φύγουν έτσι οι αετοί από την έδρα της Κάλιαρι έχοντας ως μοναδικο ψεγάδι την αποβολή του Μάρουσιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89ο λεπτό.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Ιμόμπιλε έγραψε ιστορία στην Σαρδηνία αφού έφτασε τα 143 γκολ στην Serie A με την ομάδα της αιώνιας πόλης και ισοφάρισε το ρεκόρ του Σίλβιο Πιόλα, ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των λατσιάλι στο πρωτάθλημα.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Γκολντανίγκα (77' Τσεπιτέλι), Λοβάτο, Αλτάρε (57' Παβολέτι), Μπελανόβα, Ντεϊόλα (57' Καρμπόνι), Γκράσι, Μαρίν, Νταλμπέρτ (77',Τζάπα), Πέδρο, Περέιρο (67' Μπαζέλι)

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Μάρουσιτς, Φελίπε, Ατσέρμπι, Ράντου, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα, Αλμπέρτο (88' Μπάσιτς), Άντερσον (85' Ρομέρο), Ιμόμπιλε, Τζακάνι (68' Πέδρο)

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Ίντερ - Σαλερνιτάνα 5-0

Ουντινέζε - Σαμπντόρια 2-1

Ρόμα - Αταλάντα 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ