ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλαμαριά-Ηρακλής 2-1

Καλαμαριά-Ηρακλής 2-1
Αμπονσά

Την νίκη θέλουν να πετύχουν Καλαμαριά και Ηρακλής, ώστε να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης

Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος αποδείχθηκε ως η κίνηση-ματ του Μάκη Κατσαβάκη από τον πάγκο, πετυχαίνοντας το "χρυσό" όπως αποδείχθηκε γκολ στο 82’ και ενώ νωρίτερα ο Γεωργιάδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους "κυανόλευκους" (65’) το γκολ του Ουέλινγκτον από το πρώτο ημίχρονο (36’).

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Aπόλλων Κ.: Κόβατς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι, Κόλτσης, Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Χαλαουανί(77’ Καραλιόπουλος), Ορφανός, Φαβάλι(58’ Σαρακατσάνος), Ουέλινγκτον , Μανίκας(70’ Κρασσάς)

Ηρακλής: Αμπάρης, Δρούγας, Σναόυτσερ, Κατσαμπής(88’ Μαυρογενίδης), Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης(84’ Παπαποστόλου), Παπαστεργιαννός, Λαουάλ(46’ Γεωργιάδης), Ερέρα, Επαλέ, Ρίβας.
td> Με μια ματιά
Παρά την μεγάλη ανάγκη για βαθμούς οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν επιφυλακτικά το παιχνίδι και χρειάστηκε να περάσουν 18 λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη αξιόλογη φάση. Το άγχος βάρυνε τα πόδια των παικτών καθώς οι μεν γηπεδούχοι ήθελαν το δεύτερο τους τρίποντο μετά την 4η αγωνιστική κόντρα στην Ξάνθη ενώ από την άλλη πλευρά ο "Γηραιός" χωρίς νίκη μετά από οκτώ αγώνες δεν είχε άλλα περιθώρια.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι την αντίπαλη εστία με τον Πουρσανίδη που έκανε το σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή το οποίο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόβατς. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και οι δύο ομάδες κακοποίησαν το ποδόσφαιρο μέχρι το 33΄όταν και έγινε η πρώτη αλλαγή, όχι όμως ποδοσφαιριστή αλλά...διαιτητή. Ο Ηρακλής Τσίκινης του συνδέσμου Μεσσηνίας τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο τέταρτος, ο Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης ο οποίος έφερε...γούρι στο ματς που προσέφερε και γκολ τρία λεπτά αργότερα.

Οι "Πόντιοι" στην πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια στα αντίπαλα καρέ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 36΄όταν Ο Ρίβας έκανε το λανθασμένο γύρισμα, ο Χαλαουάνι κέρδισε την μπάλα και πάσαρε στον Φαβάλι και ο τελευταίος με νέα πάσα, στον κέντρο της άμυνας του Ηρακλή προς τον Ουέλινγκτον, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Ηρακλής πλέον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και δεν κατόρθωσε να αντιδράσει έως το φινάλε του ημιχρόνου που βρήκε έτσι τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όντας σε θέση ισχύος.

Στην επανάληψη ο Σάββας Κωφίδης αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα προκειμένου οι "κυανόλευκοι" να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και η είσοδος του Γεωργιάδη αποδείχθηκε ως μία επιτυχημένη κίνηση. Ο Ηρακλής πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πιέζει την Καλαμαριά., με στόχο την ισοφάριση. Έτσι παρότι στο 55΄το σουτ του Γεωργιάδη βρήκε εμπόδιο στον Φυτανίδη στον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, δέκα λεπτά αργότερα ο "μπέμπης" μετά το σουτ του Πουρσανίδη βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε, φέρνοντας πια το παιχνίδι στα ίσα.

Η αναμέτρηση απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον πλέον και ο Ηρακλής έχοντας πάρει τα πάνω του κυνήγησε την μεγάλη ανατροπή, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες. Στο 72’ ο Επαλέ από πάσα του Ερέρα έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Κόβατς. Ο Μάκης Κατσαβάκης όμως έβγαλε τον δικό του άσο από το μανίκι του και η αλλαγή του Καραλιόπουλου αποδείχθηκε "χρυσή". Ο πρώην παίκτης του Άρη στο 77’ πέρασε στην θέση του Χαλαουάνι και πέντε λεπτά αργότερα έγινε ο ήρωας για τους "Πόντιους" καθώς από την μεταβίβαση του Ορφανού, με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αμπάρη, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην Καλαμαριά.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν εκ νέου αλλά παρά τις αλλαγές από τον Σάββα Κωφίδη, τίποτα δεν άλλαξε με τους "Πόντιους" να πανηγυρίζουν και τον Ηρακλή για ένα ακόμη παιχνίδι να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο.
td> Συνέντευξη Τύπου
Κωφίδης:"Η ιστορία επαναλαμβάνεται"

Φανερά προβληματισμένος παρουσιάστηκε στην διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο τεχνικός του Ηρακλή, Σάββας Κωφίδης, βλέποντας την ομάδα του μετά και την 8η αγωνιστική να μένει χωρίς νίκη.

" Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού ακόμα και όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ζητήσαμε τη νίκη όχι μόνο για να ισοφαρίσουμε αλλά και για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ομάδα μας είχε ποιότητα, είχε καλούς συνδυασμούς, δημιούργησε ευκαιρίες, δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο για να δημιουργήσει ευκαιρίες στην περιοχή μας αλλά παρόλα αυτά το παιχνίδι χάθηκε".

Δεν έμεινε όμως εκεί με τον τεχνικός του Ηρακλή να προσθέτει: Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τη συνέχεια να είναι δύσκολη, και κατέληξε: Αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί θα κερδίζαμε. Είχαμε ποιότητα αλλά όχι το αποτέλεσμα.

Κατσαβάκης: "Είχαμε πάθος και φλόγα"

Ως τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς χαρακτήρισε αυτούς της νίκης επί του Ηρακλή ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Μάκης Κατσαβάκης, που υπογράμμισε ότι το σύνολό του είχε πάθος και φλόγα.

" Ο Ηρακλής έκανε σήμερα ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια αλλά εμείς από την πλευρά μας είχαμε πάθος και φλόγα", και συνέχισε: " Αυτό εξανεμίστηκε στην ισοφάριση και μετά κινδυνέψαμε να χάσουμε ακόμα και το παιχνίδι".Για την αλλαγή του Καραλιόπουλου ο τεχνικός του Απόλλωνα είπε: " Φρεσκάραμε όμως την ομάδα με την είσοδο του Καραλιόπουλου και πήραμε μία νίκη που την χρειαζόμασταν και μαζί τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς , ενώ δεν έκρυψε πως αναμένει το ΟΚ για τον Περόνε: Περιμένουμε και ευελπιστούμε να έρθει το δελτίο του Περόνε ώστε να τον έχουμε στην διάθεσή μας με τον Εργοτέλη".

Μπιλίσκοφ: "Η καλύτερη ομάδα δεν κέρδισε"

" Η καλύτερη ομάδα δεν κέρδισε. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα που πήρε τη νίκη με μας να λειτουργήσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια. Ο Ηρακλής έχει ποιοτική ομάδα και ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα αλλά θα πρέπει να παίξουμε πιο ομαδικά", τόνισε από πλευράς των παικτών του Ηρακλή ο Μαρίνο Μπιλίσκοφ.

Κόλτσης: "Απορίας άξιων"

" Είναι απορίας άξιων πως αυτός ο Ηρακλής με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου βρίσκεται σε αυτή την θέση. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν τυχεροί που σκοράραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε ρυθμό ο Ηρακλής αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που πήραμε τη νίκη η οποία ήταν σημαντική και την χρειαζόμασταν",τόνισε από πλευράς του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Γιώργος Κόλτσης.

Ουέλιγκτον: "Σημασία η νίκη"

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γκονσάλβες Ουέλιγκτον σε δηλώσεις του στο SUPERSPORT έκανε λόγο για την σημασία των τριών βαθμών της νίκης. Επίσης ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του που έκανε το 1-0 τόνισε για την ισοφάριση του Ηρακλή πως σύμφωνα με τον ίδιο ο Γεωργιάδης ήταν σε θέση οφ σάιντ.

" Εμείς θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής. Τα καταφέραμε με τους τρεις βαθμούς που πήραμε να είναι πολύ σημαντικοί για μας για την συνέχεια".

Για την οπισθοχώρηση του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το 1-0 από το δικό του γκολ είπε: " Στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί όσο στο πρώτο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούμε την ισοφάριση αλλά ευτυχώς στην συνέχεια καταφέραμε να βάλουμε άλλο ένα γκολ και να πάρουμε τη νίκη".

Σε ερώτηση τέλος για το γκολ του Γεωργιάδη και για τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν από τον ίδιο αλλά και τους συμπαίκτες του για οφ σάιντ απάντησε: " Νομίζω ότι ήταν οφσάιντ. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι στην πορεία εμείς βάλαμε άλλο ένα γκολ, πήραμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που τόσο θέλαμε και συνεχίζουμε".

















td> Όλα τα λεφτά...
Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος που αποδείχθηκε ως ο άσος που είχε στο μανίκι του, ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο πρώην παίκτης του Άρη πέρασε ως αλλαγή στο 77’ και πέντε λεπτά αργότερα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το γκολ που χάρισε στους "Πόντιους" την σπουδαία νίκη.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον κατήφορο του Ηρακλή στο πρωτάθλημα που δεν έχει τέλος. Η ομάδα του Σάββα Κωφίδη διατηρείται στον βυθό της βαθμολογίας μετά από εννέα αγώνες και η φίλαθλη Ελλάδα παραμένει με την απορία για το πως η ομάδα που την περασμένη σεζόν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της, φέτος έχει αυτό το αρνητικό πρόσωπο.
td> To Live του αγώνα...
94΄Τέλος του αγώνα.

90΄

Κίτρινη κάρτα στον Κόβατς για καθυστέρηση.

88΄ Τελευταία αλλαγή για τον Ηρακλή, καθώς στην θέση του Κατσαμπή μπαίνει ο Μαυρογεννίδης.

85΄ Ο Ηρακλής χάνει νέα ευκαιρία. Ο Ερέρα με σουτ μέσα απο την περιοχή και αριστερά, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κόβατς.

84΄ Αλλαγή για τον Ηρακλή. Την θέση του Πουρσανίδη παίρνει ο Παπαποστόλου.

82΄ Γκοοολ για την Καλαμαριά. Πάνω που ο Ηρακλής έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα, οι γηπεδούχοι παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ορφανός κάνει κοντινή πάσα στον Καραλιόπουλο, που με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αμπάρη. Ο σκόρερ δέχεται κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του.

77΄

Αλλαγή για την Καλαμαριά. Ο Καραλιόπουλος θα πάρει την θέση του Χαλαουανί.

72΄ Ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Ερέρα από τα δεξιά, πάσαρε στον ύψος του πέναλτι προς τον Επαλέ, το σουτ του δεύτερου μπλόκαρε ο Κόβατς.

70΄ Αλλαγή για την Καλαμαριά. Ο Κρασσάς μπήκε στην θέση του Μανίκα.

68΄ Ο Ηρακλής έχει επικρατήσει στον αγώνα και χάνει νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπιλίσκοφ.

66΄ Κίτρινη κάρτα στον Κόλτση.

65΄ Γκοοολ για τον Ηρακλή. Η αλλαγή του Σάββα Κωφίδη αποδεικνύεται σωστή, αφού σκοράρει για την ομάδα του. Ο Πουρσανίδης επιχείρησε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Γεωργιάδης που με προβολή ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

64΄

Κίτρινη κάρτα στον Μανίκα για μαρκάρισμα στον Κατσιαμπή .

58΄

Αλλαγή για την Καλαμαριά. Την θέση του Φαβάλι παίρνει ο Σαρακατσάνος.

55΄ Ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Ερέρα μπαίνει απο τα αριστερά, πασάρει στον Γεωργιάδη, το σουτ του δεύτερου από την μικρή περιοχή βρίσκει στο πόδι του Φυντανίδη της Καλαμαριάς.

48΄ Σουτ του Πουρσανίδη έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Κόβατς.

46΄ Έναρξη 2ου ημιχρόνου. Ο Ηρακλής πραγματοποιεί την πρώτη αλλαγή. Την θέση του Λαουάλ παίρνει ο Γεωργιάδης.

45΄ Τέλος 1ου ημιχρόνου.

45΄



Κίτρινη κάρτα στον Μουράφσκι για φάουλ στον Επαλέ.

41΄ Κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο για μαρκάρισμα στο Ερέρα .

36΄ Γκοοολ για την Καλαμαριά. Ο Ρίβας θα κάνει λάθος επιστροφή προς την άμυνα της ομάδας του, την μπάλα θα κερδίσει ο Χαλαουανί που μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Φαβάλι και ο τελευταίος με νέα πάσα, στον κέντρο της άμυνας του Ηρακλή προς τον Ουέλινγκτον, ο Βραζιλιάνος με σουτ άνοιξε το σκορ.

33΄



Αλλαγή διατητή. Ο 4ος διαιτητής Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, θα πάρει την θέση του Ηλιά Τσίκινη.

30΄ Οι δύο ομάδες συνεχίζουν να κακοποιούν το ποδόσφαιρο με το κακό θέαμα που προσφέρουν.

22΄ Κίτρινη κάρτα στον Δρούγα για μαρκάρισμα στον Μανίκα.

18΄ Πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή. Ο Πουρσανίδης μπήκε από διαγώνια και δεξιά, το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Κόβατς.

16΄ Οι δύο ομάδες δεν δείχνουν ικανές να πραγματοποιήσουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

10΄Χωρίς ιδιαίτερη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα .



Κίτρινη κάρτα στον Ορφανό.

Έναρξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Aπόλλων Κ.: Κόβατς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι, Κόλτσης, Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Χαλαουανί, Ορφανός, Φαβάλι,Ουέλινγκτον, Μανίκας.

Ηρακλής: Αμπάρης, Δρούγας, Σναόυτσερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης, Παπαστεργιαννός, Λαουάλ, Ερέρα, Επαλέ, Ρίβας.

Διαιτητής: Η. Tσικίνης(Μεσσηνίας)








































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ