ΤΟΥΡΚΙΑ

Καϊσέρισπορ - Τράμπζονσπορ 4-2: Απίθανη ανατροπή και πρόκριση στον τελικό παρά το γκολ του Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας της Τράμπζονσπορ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μόλντε για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Ο Τάσος Μπακασέτας της Τράμπζονσπορ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μόλντε για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 © 2021 ASSOCIATED PRESS

Η Τράμπζονσπορ δεν θα καταφέρει να πανηγυρίσει νταμπλ τη φετινή σεζόν, αφού έπεσε θύμα μιας σπουδαίας ανατροπής από την Καϊσέρισπορ. Ο Τάσος Μπακασέτας έδωσε σκορ πρόκρισης στο 82', όμως οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω στο τέλος και πήραν τη νίκη με 4-2.

Η Τράμπζονσπορ είχε επικρατήσει με 1-0 στην Τραπεζούντα και ο Τάσος Μπακασέτας στο 82' έγραψε το 2-2 στην Καισαρεία, που έδινε την πρόκριση στην ομάδα του. Η Καϊσέρισπορ του Δημήτρη Κολοβέτσιου (έμεινε στον πάγκο) όμως έκανε απίθανη ανατροπή δεδομένων και με δύο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά έφτασε στο 4-2 και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας.

Ο αγώνας άρχισε με ιδανικό τρόπο για τους πρωταθλητές (με εξαίρεση τα... ψάρια που τους πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο οι φίλοι των γηπεδούχων). Μόλις στο 1' ο Λιονέλ Καρόλ έκανε χέρι στην περιοχή και ο Άντονι Νουακάμε έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αμέσως κι άρχισαν να χάσουν ευκαιρίες, μέχρι που στην ανάπαυλα ο τεχνικός των γηπεδούχων έκανε την κίνηση ματ.

Ο Εμράχ Μπασάν πέρασε στον αγώνα και στο 48' ισοφάρισε σε 1-1, ενώ λίγο αργότερα είχε και δοκάρι. Ο Ματζίντ Χοσεϊνί έκανε την ανατροπή στο 59', με τους γηπεδούχους να κρατούν το πόδι στο γκάζι και να συνεχίζουν να χάνουν ευκαιρίες.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μπακασέτας με ριμπάουντ ισοφάρισε σε 2-2, σκορ που έδινε την πρόκριση στην ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτζί. Η αμυντική απόδοσή της δεν ήταν καλή, αφού κλήθηκε να ανακόψει τις αντίπαλες επιθέσεις χωρίς τον τραυματία Μανώλη Σιώπη και με τριπλέτα μέσων τους Μπακασέτα, Μάρεκ Χάμσικ και Αμπντουλκαντίρ Εμιούρ.

Κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και στο 90+1' ο Μπασάν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Βίτορ Ούγκο, με τον Μαμ Τιαμ να κάνει το 3-2, σκορ που οδηγούσε το ζευγάρι στην παράταση. Το γκολ συνοδεύτηκε από ένταση μεταξύ των πάγκων, με συνέπεια να αυξηθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων, κάτι που ευνόησε τους γηπεδούχους.

Σε μία αντεπίθεση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπασάν σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Ουγκουρτζάν Τσακίρ, καταλήγοντας στα δίχτυα. Η ομάδα του Κολοβέτσιου προκρίθηκε για δεύτερη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, στοχεύοντας στο 2/2, ύστερα από την κατάκτηση του 2008.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

* Ο τελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου στο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ