ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κ19 Παναθηναϊκός - Πόρτο 0-1: Το πάλεψαν οι πράσινοι αλλά δεν τα κατάφεραν

UEFA YOUTH LEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
UEFA YOUTH LEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Νέοι του Παναθηναϊκού πάλεψαν όσο μπορούσαν κόντρα στην ταλαντούχα Πόρτο που βρήκε ένα γκολ με τον Μεϊρέλες και πέρασε στους 16 του Youth League.

Οι Νέοι του Παναθηναϊκού γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Youth League μετά την ήττα από την Πόρτο την Τετάρτη (8/2) το βράδυ στη Λεωφόρο με 1-0. Οι πράσινοι του Βαγγέλη Σάμιου το πάλεψαν όσο μπορούσαν κόντρα στην ταλαντούχα ομάδα από την Πορτογαλία αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος και να βρίσκεται κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά ο Καλοσκάμης πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το διαγώνιο πλασέ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ριμπέιρο. Λίγο αργότερα ο Λιατίφης έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά με τον Μπιλάλ να πιάνει το σουτ και τον Ριμπέιρο να αποκρούει χωρίς πρόβλημα.

Η Πόρτο ανέβασε την απόδοση και απείλησε αρχικά με τον Μοντέιρο να κάνει ωραία ντρίπλα και το πλασέ μετά τον υπέροχο συνδυασμό που είχε με τον Καντέ αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Κλίντμαν αρχικά και εν συνεχεία μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους όταν ο Μεϊρέλες βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια έκανε το πλασέ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Πόρτο ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Βίνχας στο 61' με κεφαλιά να σημαδεύει το δοκάρι μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μια καλή στιγμή στο 62' του Πιτσώτη μετά από κόρνερ και τον Ριμπέιρο να διώχνει εντυπωσιακά στο 63'.

Το τριφύλλι απάντησε στα δοκάρια της Πόρτο στο 67' με την βολίδα του Βολάκη εκτός περιοχής να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ριμπέιρο. Οι "Δράκοι" βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 71' όταν ο Μειρέλες έμεινε αφύλακτος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, επιχείρησε το πλασέ και νίκησε τον Κλίντμαν παρά την προσπάθεια που έκανε να διώξει τη μπάλα.

Εν συνεχεία η Πόρτο διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να γίνει απειλητικός προς την εστία του Ριμπέιρο παρά μόνο μια φορά όταν ο Μπιλάλ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι της Πόρτο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κλίντμαν, Τσεβάς, Προδρομίτης, Πιτσώτης (85' Φικάι), Παυλάκης, Καλοσκάμης (80' Νταμπίζας), Λιατίφης (85' Σπαθάρης), Συμεωνίδης, Κυριόπουλος (85' Καλός), Βολάκης, Μπιλάλ.

ΠΟΡΤΟ: Γ. Ριμπέιρο, Ροντρίγκες, Βίνχας, Μπρας, Φερνάντο, Πιρές (85' Ρεγκάλ), Α. Ριμπέιρο, Ολιβέιρα (73' Τζαλό), Μοντέιρο (90' Ντίας), Μεϊρέλες, Καντέ (85' Αγκμπονίφο).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ