ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κ17: "Δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα"

FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τρεις πρωταγωνιστές της Κ17 του Παναθηναϊκού, οι Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος και Βαγιανίδης μιλώντας στο Sport24.gr υποστήριξαν πως ο τίτλος του πρωταθλητή δεν πήγε στην καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πηγή... αλλά νερό δεν ήπιε καθώς στον μεγάλο τελικό της Τετάρτης ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3 από τον Ολυμπιακό και έχασε το φετινό πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι μετά από μια εξαιρετική χρονιά τη φετινή σεζόν, που τους έδωσε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή της κανονικής διάρκειας, βρέθηκαν να προηγούνται και στον τελικό αλλά δεν τελείωσαν την αναμέτρηση παρά τις ευκαιρίες που είχαν και έτσι γνώρισαν την ήττα στην... ρουλέτα των πέναλτι.

Άκουσαν όμως τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων βρέθηκαν στο Αγρίνιο για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν και την υπεροχή που είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού οι Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Ανδρέας Αθανασακόπουλος και Γιώργος Βαγιανίδης μίλησαν στο Sport24.gr. που βρέθηκε στο Αγρίνιο τονίζοντας πως δεν κέρδισε το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα αλλά η πιο τυχερή. Ενώ και οι τρεις δηλώσαν εν μέρει ικανοποιημένοι από τα όσα άκουσαν για την απόδοση τους και στα δυο ματς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ"

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, είχε ανάμεικτα συναισθήματα καθώς από τη μια ήταν στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα αλλά χαρούμενος που το τριφύλλι έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι.

Κατά την άποψη του τον τίτλο πήρε ο πιο τυχερός ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι οι πράσινοι δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική φάση και συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά ώστε να μην πάει το ματς στα πέναλτι.

FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έχει περάσει λίγη ώρα από μια εξαιρετική προσπάθεια και έναν χαμένο τελικό, ποια είναι τα συναισθήματα σου;
"Δεν μπορώ να μην είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα αλλά από την άλλη είμαι χαρούμενος που στον τελικό δείξαμε πόσο καλή ομάδα ήμασταν. Βγάλαμε αυτά που ζήτησε ο προπονητής μας, δεν μας κατέβαλε το άγχος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και σε όλους στην ακαδημία".

Τι σας έλειψε για να φτάσατε στην κατάκτηση του τίτλου;
"Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και είχαμε καθαρό μυαλό σε δυο-τρεις φάσεις. Επίσης αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά πάλι θα είχαμε γλιτώσει την ισοφάριση. Σε αυτή την ηλικία μια άτυχη φάση, μπορεί να φέρει και το γκολ, το δεχθήκαμε και μετά στα πέναλτι ήταν θέμα τύχης".

Κέρδισε ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός;
"Εγώ θεωρώ ότι κέρδισε ο πιο τυχερός. Αξίζαμε κάτι παραπάνω".

Χάσατε τον τελικό αλλά αποσπάσατε τα εύσημα για την απόδοση σας, αποτελεί μια παρηγοριά;
"Ναι σίγουρα, είμαστε χαρούμενοι σε εισαγωγικά από τη στιγμή που έχουμε χάσει τον τίτλο για όλοι μας είπαν ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό ήταν και το ζητούμενο".

ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Το γκολ του Ανδρέα Αθανσακόπουλου έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στην παράταση αλλά τελικά δεν αποδείχτηκε αρκετό για να πάρει τον τίτλο το τριφύλλι.

Ο νεαρός μέσος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος ενώ και αυτός μίλησε για την αναποτελεσματικότητα από πλευράς πράσινων.

FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL4 K17 ΝΕΟΙ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πως είδες την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό;
"Θεωρώ πως ήμασταν καλύτεροι αλλά απ' ότι φάνηκε δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά ο πιο τυχερός. Το παιχνίδι από τη στιγμή που πήγε στα πέναλτι ήταν θέμα τύχης. Δεν την είχαμε με το μέρος μας και έτσι δεν καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές".

Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να είχατε τελειώσει νωρίτερα την αναμέτρηση, τι έλειψε;
"Η αποτελεσματικότητα πιστεύω. Παρότι κάναμε φάσεις μας έλειψε η αποτελεσματικότητα".

Αρκετός κόσμος φεύγοντας από το γήπεδο έλεγε πως μπορεί να κέρδισε ο Ολυμπιακός αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα. Σας ικανοποιεί αυτό;
"Βέβαια είναι ικανοποιητικό, εμείς αυτό θέλαμε, να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο, όχι απλά να κερδίσουμε και από τη στιγμή που το καταφέραμε ήταν κάτι που μας ευχαριστεί".

Πως κρίνεις τη φετινή χρονιά, την πρώτη σου στην ομάδα;
"Ήταν μια ωραία χρονιά με όλα τα παιδιά και τους προπονητές. Ο κύριος στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα, δεν τα καταφέραμε αλλά συνεχίζουμε. Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω".

Πως περιμένεις το δικό σου μέλλον και το μέλλον της ομάδας;
"Σίγουρα θέλω να παίξω στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά αργούν αυτά. Η ομάδα θα βρει ξανά τα πατήματα της και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει".

ΒΑΓΙΑΝΙΔΗΣ: "ΠΑΙΞΑΜΕ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΥΣ"

Στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε στην ουσία δυο τελικούς καθώς είχε και έναν δυσκολότερο ημιτελικό, αυτόν κόντρα στον ΠΑΟΚ, που έφερε επιπλέον κούραση αλλά και τραυματισμούς στάθηκε ο Γιώργος Βαγιανίδης.

Ο δεξιός μπακ των πράσινων που είχε εξαιρετική παρουσία και στις δυο αναμετρήσεις δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του.

FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ποια είναι τα συναισθήματα στου λίγη ώρα μετά την απώλεια του τίτλου;
"Δεν έχω τη στεναχώρια που περίμενα ότι θα έχω γιατί ήμασταν σαφώς ανώτεροι πιστεύω σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά το χάσαμε. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν οι κόποι μας".

Θεωρείς ότι το λάθος το δικό σας ήταν πως αφήσατε το ματς να πάει στα πέναλτι και δεν το τελειώσατε νωρίτερα;
"Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το γκολ που δεχτήκαμε στα τελευταία λεπτά αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται δεν πιστεύω ότι είναι τόσο κακό γιατί είμαστε μια πολύ καλή ομάδα".

Με βάση την εικόνα σας όλη τη σεζόν αλλά και απόψε θεωρείς ότι τον τίτλο τον παίρνει η καλύτερη ομάδα; "Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό, πάντως είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου που έφτασε μέχρι εδώ. Κάναμε υπέρβαση και τα δώσαμε όλα".

Επηρέασε θεωρείς την ομάδα πως εσείς είχατε και έναν πιο δύσκολο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ;
"Ναι πιστεύω. Για εμάς το πρώτο ματς ήταν σαν ένας ακόμη τελικός, κάναμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και το δεύτερο παιχνίδι είχε πάει σε δεύτερη μοίρα. Οπότε οι κράμπες, οι τραυματισμοί, η θλάση του Καραγιάννη επηρέασαν την ομάδα. Βέβαια μπήκαμε στο γήπεδο χωρίς να τα έχουμε αυτά στο μυαλό μας αλλά δεν τα καταφέραμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ