SERIE A

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 2-0: Φινάλε με ήττα για την πρωταθλήτρια

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 2-0: Φινάλε με ήττα για την πρωταθλήτρια

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποχαιρέτησε με ήττα την Γιουβέντους μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον πάγκο της, με την "βέκια σινιόρα" να χάνει 2-0 στην Γένοβα από την Σαμπντόρια στο φινάλε της Serie A.

Με ήττα αποχαιρετά η Γιουβέντους τo φετινό Καμπιονάτο (στο αποχαιρετιστήριο ματς του Μάσιμο Αλέγκρι στον πάγκο της), με την Σαμπντόρια να λυγίζει με 2-0 πρωταθλήτρια Ιταλίας των οκτώ τελευταίων ετών χάρη σε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά.

Ο Ντεφρέλ στο 84' άνοιξε το σκορ για τους "μπλουτσερκιάτι" με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από ασίστ του Γκαμπιαντίνι ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 91' με μαγική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καπράρι στο 91' που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πινσόλιο που έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία με την μπιανκονέρα φανέλα.

Πέρα από τη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια, ο οπαδοί της Σαμπντόρια γιόρτασαν στο "Λουίτζι Φεράρις" και μία πρωτιά, με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα να ολοκληρώνει μία εκπληκτική σεζόν που τον βρίσκει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Serie A με 26 γκολ, καθώς οι Πιάτεκ και Σαπάτα που έχουν ένα ματς λιγότερο, μετρούν 22 γκολ στο ενεργητικό τους.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Ραφαέλ, Μπερεζνίσκι, Φεράρι, Κόλεϊ, Σάλα, Μπαρέτο (70' Βιέιρα), Πράετ, Λινέτι, Ραμίρες (58' Καπράρι), Κουαλιαρέλα (78' Γκαμπιαντίνι), Ντεφρέλ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Πινσόλιο, Κάσερες, Ρουγκάνι, Κιελίνι (66' Μπονούτσι), Ντε Σίλιο, Κουαδράδο, Τζαν (59' Πορτανόβα), Μπεντανκούρ, Περέιρα (75' Καβίλια), Ντιμπάλα, Κεν

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 38ΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 5 Μαΐου

Φροζινόνε - Κιέβο 0-0

Μπολόνια - Νάπολι 3-2 (43' 88' Σανταντέρ, 45' Τζεμαϊλί / 57' Γκουλάμ, 77' Μέρτενς)

Κυριακή 6 Μαΐου

Τορίνο - Λάτσιο 3-1 (51' Φάλκε, 53' Λούκιτς, 80' Ντε Σιλβέστρι / 66' Ιμόμπιλε)

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 2-0 (84' Ντεφρέλ, 91' Καπράρι)

Φιορεντίνα - Τζένοα (21:30)

Ρόμα - Πάρμα

Αταλάντα - Σασουόλο

Κάλιαρι - Ουντινέζε

Ίντερ - Έμπολι

ΣΠΑΛ - Μίλαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Ντιμπάλα διέψευσε τον αδερφό του και θέλει να μείνει στην Γιουβέντους
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ