ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Σκέφτεται να διεκδικήσει μεγάλη διοργάνωση

O Φεντερίκο Μπερναρντέσκι πανηγυρίζει μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον ημιτελικό του Euro 2020 μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας
O Φεντερίκο Μπερναρντέσκι πανηγυρίζει μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον ημιτελικό του Euro 2020 μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας @ 2021 LAURENCE GRIFFITHS, POOL VIA AP IMAGES

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για την ανάληψη μεγάλης διοργάνωσης. Τα δύο ενδεχόμενα.

Η κατάκτηση του Euro 2020 φαίνεται ότι έχει ζεστάνει για τα καλά τους Ιταλούς οι οποίοι ορέγονται μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα για δύο διοργανώσεις.

Η πρώτη είναι το Euro 2028 και η δεύτερη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Για την πρώτη διοργάνωση η απόφαση θα παρθεί το 2022, ενώ για τη δεύτερη το 2024.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα είπε σχετικά: "Αξιολογούμε την πιθανότητα μια υποψηφιότητας της Ιταλίας είτε για το Euro 2028 είτε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την πρώτη διοργάνωσης.

Εάν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας. Εάν δεν επενδύσουμε, δεν πρόκειται να έχουμε ελπίδες διοργάνωσης ενός τέτοιου τουρνουά".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ