ΙΣΠΑΝΙΑ

Ισπανία: Επαναφέρουν την πληρότητα στα γήπεδα στο 100% από τις 4 Μαρτίου

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν μπροστά στο κοινό τους γκολ κόντρα στην Ατλέτικο | 6 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν μπροστά στο κοινό τους γκολ κόντρα στην Ατλέτικο | 6 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JOAN MONFOR/AP IMAGES

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον θέμα χρόνου για τον ισπανικό αθλητισμό, με την υπουργό υγείας της χώρας να κάνει γνωστό πως από τις 4 Μαρτίου η πληρότητα σε όλα τα γήπεδα της χώρας θα είναι ξανά στο 100%.

Μία ανάσα από την επιστροφή στην προ-κορονοϊού εποχή είναι οι Ισπανοί φίλαθλοι, με την κυβέρνηση της χώρας να κάνει γνωστό πως πήρε την απόφαση για άρση κάθε περιορισμού όσον αφορά στον αριθμό των φιλάθλων που θα μπορεί να φιλοξενήσει η κάθε αθλητική εγκατάσταση.

"Από τις 4 Μαρτίου τα αθλητικά γεγονότα, είτε σε ανοιχτούς ή σε κλειστούς χώρους, θα δουν την πληρότητά τους να αυξάνεται στο 100% σε περίπτωση που ευνοούν τα επιδημιολογικά δεδομένα", ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (17/2) η υπουργός Υγείας της χώρας, Καρολίνα Ντάριας.

Η υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως υπάρχει από όλους η υποχρέωση να φορούν μάσκα αλλά και να μην τρώνε, πίνουν ή καπνίζουν στις συγκεκριμένες αθλητικές εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Δεκεμβρίου, οι ισπανικές αρχές είχαν μειώσει το ποσοστό πληρότητας των γηπέδων στο 75% σε ανοιχτούς χώρους και στο 50% στους κλειστούς, ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον που είχε αρχίσει τότε να κάνει επικίνδυνα την εμφάνισή της και να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΜΠΕΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ