ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Τον Ιούλιο η αλλαγή σκυτάλης από Ρουμενίγκε σε Καν

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, σε στιγμιότυπο της ετήσιας γενικής συνέλευσης στο Μόναχο | Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, σε στιγμιότυπο της ετήσιας γενικής συνέλευσης στο Μόναχο | Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Ο Όλιβερ Καν θα γίνει ο νέος επικεφαλής της Μπάγερν από την 1η Ιουλίου, αναλαμβάνοντας τα "ηνία" από τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Μπάγερν την 1η Ιουλίου, έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη παράδοση της σκυτάλης στον Όλιβερ Καν. Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο "Κάλε" θα παραιτηθεί σε ένα μήνα, όταν ολοκληρωθεί η σεζόν.

"Στρατηγικά ειναι η πιο λογική στιγμή. Είναι το τέλος του οικονομικού έτους και ταυτόχρονα αρχίζει το νέο προπονητικό επιτελείο. Η νέα σεζόν πρέπει να είναι ευθύνη από την αρχή του Όλιβερ Καν, ως νέου εκτελεστικού διευθυντή. Πριν από 2 χρόνια είπα ότι προγραμματίζαμε μία ομαλή μετάβαση και τώρα αυτή θα λάβει χώρα. Έτσι όπως έπρεπε να γίνει", δήλωσε ο 65χρονος θρύλος της Μπάγερν, που κατέχει διάφορα διοικητικά πόστα από το 1991 μέχρι σήμερα.

Ο Καν θα αναλάβει το ανώτατο διοικητικό αξίωμα στην ομάδα όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου από τον Ιανουάριο του 2020. Η συμφωνία για τη μετάβαση είχε γίνει εδώ και περίπου 2 χρόνια, όμως η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε αρχικά σε μετάθεση των εξελίξεων για τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας βρέθηκε στην Μπάγερν για πρώτη φορά το 1994, ως μεταγραφή απ' την Καρλσρούη. Στους Βαυαρούς έμεινε ως βασικός τερματοφύλακας μέχρι το 2008, όταν σταμάτησε την καριέρα του.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ