STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Άρης 1-0: Ο Άοσμαν καθάρισε την άοσμη ομάδα του Μάντζιου

Ο Άοσμαν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Άρη
Ο Άοσμαν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Άρη EUROKINISSI

Ο Άοσμαν με τρομερό γκολ στο 86' έδωσε τη νίκη στον Ιωνικό με 1-0 επί του άοσμου Άρη με την ομάδα της Νίκαιας στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στη Super League μετά από 14 χρόνια να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Την πρώτη του νίκη στην επιστροφή του στη Super League μετά από 14 χρόνια πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής ο Ιωνικός επικρατώντας με γκολάρα του Άοσμαν στο 86' επί του άοσμου Άρη. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν την υπεροχή στο ματς, αυτή ήταν ανούσια όμως, καθώς οι παίκτες του Μάντζιου είχαν μόλις μια τελική στην εστία της ομάδας της Νίκαιας και για δεύτερο σερί παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Δύο αλλαγές ο Μάντζιος, χωρίς Ρομαό οι γηπεδούχοι

Ο Άκης Μάντζιος σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στον ΟΦΗ έδωσε φανέλα βασικού στους Ιτούρμπε και Σάκιτς και στο δεύτερο μέρος έριξε στο ματς και τους Γκανέα, Αλί, Χαϊροβιτς δίχως όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν χωρίς τον Ρομαό που είχε αποβληθεί στην πρεμιέρα και το ματς με την ΑΕΚ, είδαν τον Λένις να τραυματίζεται νωρίς στο παιχνίδι αλλά με πάθος και τρέξιμο σε όλο το γήπεδο έφτασαν σε ένα σημαντικό τρίποντο.

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ναι μεν υπήρξαν κάποιες φάσεις και από τις δύο ομάδες αλλά όχι οι κλασικές ευκαιρίες τόσο από πλευράς γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων. Μέχρι να φτάσουμε στο 86' και την έμπνευση που είχε ο διεθνής μέσος από τη Συρία που με το υπέροχο γκολ του έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Γκολ που σωστά ακυρώθηκε ο Ιωνικός, απείλησε στο 43' ο Άρης

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να έχει τη μπάλα στα πόδια του, να απειλεί πρώτος με τον Σάσα, αλλά τους Νικαιώτες να σκοράρουν με τον Λένις ένα τέρμα που σωστά ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με μακριά σουτ να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Άρη χάθηκε στο 43' από τον Ιτούρμπε ο οποίος ήταν άφαντος μέχρι εκείνη τη στιγμή και για το λόγο αυτό στο ημίχρονο έγινε αλλαγή από τον Άκη Μάντζιο στην προσπάθεια του να αλλάξει τα πράγματα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ουσιαστικότερος ο Άρης, σκόραραν οι γηπεδούχοι

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έγιναν περισσότεροι ουσιαστικοί όσον αφορά το παιχνίδι τους και την απειλή τους καθώς είχαν τρεις καλές στιγμές με τους Καμαρά, Αλί και Χαϊροβιτς αλλά μόνο μία βρήκε εστία με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει τη μπάλα δίχως πρόβλημα.

Από την άλλη ο Ιωνικός όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσε να κλείσει τα μετόπισθεν και να βγει στην κόντρα εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους που άφηνε η ομάδα του Μάντζιου. Ο Άοσμαν μάλιστα είχε προειδοποιήσει τον Ντένις στο 69' αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο 86' με τον Σύριο ποδοσφαιριστή να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα που σίγουρα θέτει υποψηφιότητα για γκολ της αγωνιστικής.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στα θετικά για την ομάδα της Νίκαιας η ηγετική παρουσία του Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας του Ιωνικού με τον Ουκρανό να σβήνει τον Καμαρά ο οποίος ουσιαστικά απείλησε μόλις μια φορά την εστία του Χουτεσιώτη. Επίσης καλή απόδοση είχε ο σκόρερ από πλευράς γηπεδούχων αλλά και οι Ντάλσιο και Καμπράλ.

Από την ομάδα του Άρη δεν υπάρχει φυσικά διακριθέντας και μόνο ο Σάσα προσπάθησε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του από τον Ιωνικό.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ