ΙΝΤΕΡ

Ιντζάγκι: "Να δώσουμε το 120% στον τελικό, μόνο ο Μουρίνιο είχε πιο πολλούς πόντους στην πρώτη σεζόν"

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ίντερ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Έμπολι | 6 Μαΐου 2022
Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ίντερ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Έμπολι | 6 Μαΐου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Μετά από το ιταλικό Super Cup η Ίντερ θέλει να σηκώσει και το Coppa Italia απέναντι στην Γιουβέντους, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να στέκεται στα πολλά χρόνια που έχουν μείνει χωρίς το τρόπαιο οι νερατζούρι και στην ιδιαίτερη σχέση του με το Ολίμπικο.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Coppa Italia (τρεις ως παίκτης και μία ως προπονητής), όλες με την Λάτσιο, και πλέον καλείται να δείξει στους παίκτες της Ίντερ τον δρόμο για την κορυφή στον δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό θεσμό της Ιταλίας ώστε να επιστρέψουν σε αυτήν μετά από 11 χρόνια.

Αντίπαλος βέβαια στο δρόμο προς το δεύτερο τρόπαιο μέσα στη σεζόν είναι η Γιουβέντους, την οποία και νίκησαν (στην παράταση) στον τελικό του Super Cup, με τον προπονητή των πρωταθλητών Ιταλίας να μην τρέφει αυταπάτες και να γνωρίζει πως οι παίκτες του θα χρειαστούν να ιδρώσουν για να ανταμειφθούν στο φινάλε.

"Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι τελικός και αυτά τα παιχνίδια παίζονται με ένταση, επιθετικότητα και αποφασιστικότητα. Η Γιουβέντους είναι δυνατός και ποιοτικός αντίπαλος, θα πρέπει να δώσουμε το 120% για να σηκώσουμε το δεύτερο τρόπαιο.

Θα υπάρχει πολύ μεγάλη ποιότητα στο χορτάρι, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε ματς όπως αυτό της Τετάρτης. Αν σκεφτούμε την παρουσίαση μας στις αρχές του περασμένου Ιουλίου νομίζω ότι κάναμε πολύ μεγάλη δουλειά.

Είμαστε στο Μάιο και είμαστε ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους. Μετά τον τελικό θα σκεφτούμε το πρωτάθλημα", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού (11/5, 22:00, Novasports 2HD, LIVE από SPORT24) Ιντζάγκι, για να προσθέσει:

"Με ευχαριστεί το γεγονός πως μόνο ο Μουρίνιο μάζεψε περισσότερους πόντους από εμένα στην πρώτη του σεζόν στην Ίντερ. Οφείλω να ευχαριστήσω την ομάδα για τη μεγάλη σεζόν, όπου κόντρα στην Γιουβέντους δίνουμε το 50ο παιχνίδι μας.

Για 7-8 μήνες παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο, μετά πέσαμε λίγο και αυτό κόστισε. Χάσαμε μερικούς πόντους σε εκείνα τα επτά παιχνίδια αλλά αν σκεφτώ πώς παίξαμε κόντρα στην Λίβερπουλ και πώς φτάσαμε σε αυτόν τον τελικό, ίσως να έχανα μερικούς πόντους ακόμα".

Κληθείς δε να εκφράσει τα συναισθήματά του ενόψει της επιστροφής στο Ολίμπικο που βίωσε μεγάλες στιγμές ως παίκτης και ως προπονητής της Λάτσιο, είπε: "Θα προτιμούσαμε να παίζαμε στο τέλος του πρωταθλήματος αυτό το παιχνίδι αλλά είχε αποφασιστεί από την αρχή και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είναι ξεχωριστό το Ολίμπικο για μένα και θα είναι συγκινητικό που θα βρεθώ εκεί. Θα δω πολλά πρόσωπα που με αγάπησαν στα 20 χρόνια που ήμουν στην Ρώμη.

Τώρα είμαι στην Ίντερ και είμαι υπερήφανος που προπονώ αυτή τη μεγάλη ομάδα, με αυτή τη μεγάλη ιστορία. Το Κύπελλο Ιταλίας είναι ένα τρόπαιο που λείπει εδώ και πολλά χρόνια από την Ίντερ, έχουμε προετοιμαστεί καλά για να το κατακτήσουμε".

TAGS ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ