ΙΝΤΕΡ

Ίντερ: Ο φόνος του επικεφαλής των οργανωμένων ανέδειξε έρευνες για εκβιασμούς σε στελέχη του συλλόγου

Ίντερ: Ο φόνος του επικεφαλής των οργανωμένων ανέδειξε έρευνες για εκβιασμούς σε στελέχη του συλλόγου
TWITTER

Η δολοφονία του επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ, Βιτόριο Μποϊόκι, το περασμένο Σάββατο έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνες εις βάρος του για εκβιασμούς σε στελέχη της ομάδας.

Ο Βιτόριο Μποϊόκι υπήρξε εξέχουσα μορφή των οργανωμένων της Ίντερ τη δεκαετία του '80 και στις αρχές του '90, μέχρι να συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές και απαγωγές και να περάσει συνολικά 26 χρόνια στη φυλακή. Η αποφυλάκισή του τον έφερε ξανά (δια της βίας) σε ρόλο επικεφαλής των οργανωμένων μέχρι το Σάββατο, όταν δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στα προάστια του Μιλάνου.

Η εκτέλεση του 69χρονου έφερε στο φως της δημοσιότητας τις νεότερες αστυνομικές έρευνες εις βάρος του, μέρος των οποίων αποκάλυψε την Τρίτη η Corriere della Sera. Ο Μποϊόκι βρισκόταν στο μικροσκόπιο για εκβιασμό τεσσάρων στελεχών της Ίντερ κατά τη μεταγραφή του Άσλεϊ Γιανγκ τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Μποϊόκι φέρεται να εκνευρίστηκε όταν δεν ενημερώθηκε από τους ανθρώπους των "νερατζούρι" για την επικείμενη απόκτηση του Άγγλου εξτρέμ, ώστε μαζί με άλλους οργανωμένους οπαδούς να βρεθούν στην υποδοχή του στο αεροδρόμιο.

"Θα αλλάξουμε τακτική πλέον. Θα κάνουμε το δικό μας με τη βία και θα δούμε τι θα γίνει", φέρεται να είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με άνθρωπο της Ίντερ, η οποία βρίσκεται στη διάθεση των αρχών που τον είχε "παγιδεύσει" με κοριούς, τόσο στο τηλέφωνό του όσο και στο αμάξι του.

Ο Μποϊόκι εισέπραττε χρήματα από την πώληση εμπορευμάτων που σχετίζονται με την Ίντερ και από τη διάθεση εισιτηρίων που εξασφάλιζε κατά εκατοντάδες από την ομάδα. Τα έσοδά του ανέρχονταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε κάθε αγώνα.

Η αστυνομία ελέγχει τις συναλλαγές που είχε ο 69χρονος με το σύλλογο και το κατά πόσο αυτές ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού του στους παράγοντες της ομάδας, με συνέπεια να τον προμηθεύουν με εισιτήρια και να του προσφέρουν τη δυνατότητα να μεταπωλεί επίσημο εμπόρευμα της ομάδας.

Το 2021, ο εισαγγελέας Μιλάνου Λεονάρντο Λέστι ζήτησε από την αστυνομία να σταματήσει την έρευνα εις βάρος τεσσάρων παραγόντων της Ίντερ για το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι "έπεσαν θύματα απειλών και εκβιαστικών συμπεριφορών των επικεφαλής των ultras".

Οι οργανωμένοι οπαδοί φέρονται να απειλούσαν τους ανθρώπους της ομάδας πως αν δεν τους έκαναν τα χατίρια, τότε θα προκαλούσαν επεισόδια στους αγώνες, θα άναβαν πυρσούς και καπνογόνα και θα οδηγούσαν σε τιμωρίες που θα κόστιζαν στο σύλλογο, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Corriere della Sera.

Στην αναμέτρηση της Ίντερ με τη Σαμπντόρια το περασμένο Σάββατο, οργανωμένοι των "νερατζούρι" ανάγκασαν τους υπόλοιπους φιλάθλους που βρίσκονταν στο άνω διάζωμα να φύγουν από τις θέσεις τους από συγκεκριμένες θύρες για να δημιουργηθεί σχήμα πυραμίδας ως φόρος τιμής για τη δολοφονία του Μποϊόκι.

TAGS ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ