ΙΤΑΛΙΑ

Ίντερ - Μίλαν 2-1: Πρόκριση στα ημιτελικά για τους "νερατζούρι" στο 97'

Ο Έρικσεν πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο έκανε το 2-1 στο Ίντερ - Μίλαν
Ο Έρικσεν πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο έκανε το 2-1 στο Ίντερ - Μίλαν 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Ίντερ μετά από ανατροπή στο σκορ και υπέροχο γκολ του Έρικσεν στο 97' επικράτησε της Μίλαν που έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιμπραχίμοβιτς από το 59' και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. (VIDEOS)

Η Ίντερ αποδείχτηκε αφεντικό της πόλης στην αναμέτρηση με τη Μίλαν το βράδυ της Τρίτης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά νικώντας με 2-1.

Μια νίκη που ήρθε με υπέροχο γκολ του Έρικσεν στο 97' με εκτέλεση φάουλ και ήταν αυτό που έστειλε τους "νερατζούρι" στον επόμενο γύρο. Καθοριστική εξέλιξη στην αναμέτρηση βέβαια έπαιζε και το γεγονός πως η Μίλαν έπαιζε από το 60' με παίκτη λιγότερο καθώς είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Ιμπραχίμοβιτς.

ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι με την Μίλαν να απειλεί στο πρώτο κιόλας λεπτό με σουτ του Λεάο το οποίο πέρασε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Χαντάνοβιτ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση και προσπαθούσαν να απειλήσουν τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα.

Η Ίντερ άρχισε και αυτή να να προσπαθεί να βγει στην επίθεση και έφτασε κοντά στο γκολ στο 24' αλλά το σουτ του Λουκακού μέσα από την περιοχή έπιασε με το πόδι ο Ταταρουσάνου και κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Η Μίλαν με ποιον άλλο, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 31' όταν ο Σουηδός πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ για να στείλει τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

ΑΨΙΜΑΧΙΑ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ - ΛΟΥΚΑΚΟΥ

Λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους οι Ιμπραχίμοβιτς και Λουκάκου είχαν μια αψιμαχία η οποία μάλιστα οδήγησε και άσχημα λόγια ανάμεσα στους δύο στράικερ με τον έντονο διάλογο να συνεχίζεται και κατά την αποχώρηση τους για τα αποδυτήρια στη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ίντερ προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να φτάσει στην ισοφάριση αλλά απέναντι της είχε τον Ταταρουσάνου ο οποίος έβγαζε κάθε σουτ προς την εστία του από τους Λουκάκου, Σάντσες.

Στο 60' είχαμε τη φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες στο ματς καθώς ο Ιμπραχίμοβιτς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κολάροβ.

Η Ίντερ έγινε ακόμα πιεστικότερη και έψαξε εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα αρχικά την ισοφάριση. Τη βρήκε στο 71 με εκτέλεση πέναλτι του Λουκάκου το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης μετά τη χρήση VAR που είδε την ανατροπή του Μπαρέλα από τον Λεάο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν, να χάνουν ευκαιρίες και να μην μπορούν να απειλήσουν τον Ταταρουσάνου. Ο Κόντε έριξε στο ματς στο 87' τον Έρικσεν με σκοπό να εκμεταλλευτεί και τα στημένα του Δανού και το γκολ ήρθε στο 97' από τη "χρυσή" όπως αποδείχθηκε αλλαγή του. Η Ίντερ κέρδισε φάουλ ο Έρικσεν έστησε τη μπάλα και με ωραία εκτέλεση νίκησε τον Ταταρουσάνου και έγραψε το 2-1 με το οποίο οι "νερατζούρι" πήραν την πρόκριση.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Κολάροβ (90+2' Γιανκγ), Νταρμιάν (46' Χακίμι), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (87' Έρικσεν), Βιντάλ, Πέρισιτς (67' Μαρτίνες), Λουκάκου, Σάντσες.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Νταλότ, Κιάιερ (20' Τομόρι), Ρομανιόλι, Τέο Ερνάντεθ, Μέιτε, Κεσί, Σαλεμέικερς (85' Καστιγιέχο), Ντίας (60' Ρέμπιτς), Λεάο (85' Κρούνιτς), Ιμπραχίμοβιτς.

PHOTO CREDITS: 2021 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ