SERIE A

Ίντερ - Γιουβέντους 1-1: Η βέκια σινιόρα πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα των νερατζούρι

Ο Έντιν Τζέκο με τη φανέλα της Ίντερ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την Γιουβέντους | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Έντιν Τζέκο με τη φανέλα της Ίντερ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την Γιουβέντους | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Ίντερ προηγήθηκε στο 17' απέναντι στην Γιουβέντους με τον Έντιν Τζέκο όμως εκεί που πίστευε πως θα έπαιρνε το τρίποντο ήρθε το πέναλτι του Ντάμφρις πάνω στον Σάντρο, για γράψει το 1-1 στο "Derby d'Italia" ο Πάουλο Ντιμπάλα στο 89ο λεπτό.

Το πρώτο Derby d'Italia της σεζόν δεν βρήκε νικήτρια αλλά στην ουσία δύο μεγάλες χαμένες, με την Ίντερ και την Γιουβέντους να έρχονται ισόπαλες με σκορ 1-1 στο "Μεάτσα" και να μένουν αμφότερες πολύ μακριά από τις συμπρωτοπόρους Νάπολι και Μίλαν: στο -7 η πρωταθλήτρια Ίντερ και στο -10 η πρωταθλήτρια των εννέα προηγούμενων χρόνων, Γιουβέντους, με τη συμπλήρωση των 9 πρώτων αγωνιστικών στην Serie A.

Η Ίντερ μπήκε πιο δυνατά και αποφασιστικά στο ντέρμπι και στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Τσαλχάνογλου έπιασε ξαφνικά ένα πολύ δυνατό σουτ με το δεξί αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή των Τορινέζων και έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σέζνι, με τον Τζέκο να παίρνει το ριμπάουντ και να μη δυσκολεύεται να κάνει το 1-0 μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Η συνέχεια μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τους μπιανκονέρι να γίνονται επικίνδυνοι μόνο από στημένες φάσεις και σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν πως μπορούσαν να πάρουν τα ηνία στην αναμέτρηση.

Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στην επανάληψη, παρά τις αρκετές αλλαγές που έκαναν οι Ιντζάγκι και Αλέγκρι, όμως λίγο πριν το φινάλε και την ώρα που οι νερατζούρι είχαν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για να πανηγυρίσουν το τρίποντο που θα τους έστελνε στο -5 από την κορυφή, ήρθε η ψυχρολουσία.

Μία αχρείαστη επαφή του Ντάμφρις με τον Σάντρο στο όριο της μεγάλης περιοχής έκανε τον διαιτητή, Μαριάνι, να πάει στο μόνιτορ να ξαναδεί τη φάση, μετά από παρότρυνση των ανθρώπων στο VAR, με αποτέλεσμα να δείξει την άσπρη βούλα και τον Ντιμπάλα να νικάει τον Χαντάνοβιτς γράφοντας το τελικό 1-1 στο ντέρμπι.

Ο Ντιμπάλα νικάει τον Χαντάνοβιτς από την άσπρη βούλα σε ντέρμπι της Ίντερ με την Γιουβέντους
Ο Ντιμπάλα νικάει τον Χαντάνοβιτς από την άσπρη βούλα σε ντέρμπι της Ίντερ με την Γιουβέντους @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Αυτή ήταν η 18η εύστοχη εκτέλεση για τον Ντιμπάλα στα 20 συνολικά χτυπήματά του από την άσπρη βούλα σε ματς της Serie A, με τον Αργεντινό επιθετικό να γίνεται μάλιστα ο πρώτος παίκτης της βέκια σινιόρα που σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς με την Ίντερ στο πρωτάθλημα, από τότε που η νίκη δίνει τρεις βαθμούς (1994-95).

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα (90' Βεσίνο), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (61' Γκαλιαρντίνι), Πέρισιτς (72' Ντάμφρις), Τζέκο, Μαρτίνες (72' Σάντσες)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο, Κουαδράδο (65' Ντιμπάλα), ΜακΚένι (83' Αρτούρ), Λοκατέλι (83' Ζόρζε), Μπερναρντέσκι (90' Μπεντανκούρ), Κουλουσέφσκι (65' Κιέζα), Μοράτα

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Σαλερνιτάνα - Έμπολι 2-4

Σασουόλο - Βενέτσια 3-1

Μπολόνια - Μίλαν 2-4

Αταλάντα - Ουντινέζε 1-1

Φιορεντίνα - Κάλιαρι 3-0

Βερόνα - Λάτσιο 4-1

Ρόμα - Νάπολι 0-0

Η βαθμολογία της Serie A:

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

TAGS SERIE A ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ